Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 juli 2010

Franska poliser mordhotade av ligistgäng

FRANKRIKE Poliser i staden Grenoble har fått pris på sina huvuden. Detta sedan en kriminell muslim skjutits ihjäl efter ett rån, med efterföljande kravaller.

PI har skrivit om detta innan. Den 15 juli rånade två tungt beväpnade och kriminella muslimer casinot i Uriage-les-Bains nära Grenoble. Under flykten sköts den ene ihjäl av polis, den tidigare råndömde 27-årige Karim Boudouda. Han och kumpanen vägrade ge sig och besköt polisen på nära håll varvid poliserna sköt i självförsvar och träffade Karim i huvudet. Kumpanen kom undan.

Där kunde historien vara någorlunda slut. Men icke då. Under fredagsbönen den 17 juli hetsade den lokala imamen (han är ökänd) i samband med en minnesstund och på kvällen utbröt kravaller i stadsdelen Villeneuve där Karim växt upp.

Gängen som stökade är en blandning av både algeriska våldshetsande muslimer och zigenare. I tumultet brändes byggmaterial, två butiker och 60 bilar, en spårvagn sattes i brand efter att ha blivit stoppad av ligisterna, där man först tvingade ut alla passagerna och det förekom skottlossning mellan gängen och kravallpolis, som satte in tårgas. Ett 20-tal greps, varav fyra personer misstänks för mordförsök mot poliser. Stöket fortsatte ytterligare en vecka om än i förminskad omfattning, där även lokala anarkister anslutit sig.

Inrikesminister Brice Hortefeux fanns på plats dagen efter de inledande kravallerna i Grenoble för att skaffa sig en egen uppfattning om vad som inträffat. Han talade om att myndigheterna måste reagera omedelbart, och inför den då kommande natten utlovades förstärkningar till den lokala ordningsmakten från rikspolisen. Polisfacket SGP-FO uppgav också att staden de senaste månaderna har bevittnat en upptrappad våldsspiral.

Mordhot mot deltagande kravallpoliser

Nu har de kriminella gängen skickat mordhot, pris på sina huvuden, till minst 45 kravallpoliser som deltagit. Dessa har nu tagits ut tjänst och deras familjer har flyttats till säkra bostäder. -

- Vi har att göra med extremt farliga och våldsamma personer. Därför måste vi svara med stor beslutsamhet, sa premiärminister Francois Fillon igår i en intervju med radiokanalen Europe 1.

Zigenare utpekade

Frankrikes president Nicolas Sarkozy kallade på onsdagen regering och polisledning till krismöte om de tilltagande sammandrabbningarna mellan zigenare och polis. President Sarkozy Grenoble ska även beöka Grenoble. Han väntas tillsätta en ny säkerhetsansvarig för regionen. Zigenska organisationer och politiska motståndare anser att Sarkozy brännmärker minoritetsgrupper och gör zigenarna till syndabockar.

Flera somrar, särskilt 2005, har det förekommit kravaller i förorter till franska storstäder, och då har det varit algeriska muslimer bakom stöket. Kriminaliteten är utbredd i dessa förortsghetton och arbetslösheten ligger ofta, som i la Villeneuve, på över 30 procent. Den är nästan tre gånger så stor som genomsnittet i Frankrike.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: