Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 juli 2010

1000 svenskar strandsatta i Libanon och Irak

KONKURS Tusen ”svenskar” på semesterbesök i länderna dom med risk för sitt liv ”flytt” från kan nu bli strandsatta då deras resebyrå Flyhome på onsdagen försattes i konkurs av Göteborgs Tingsrätt. ”Bolaget är på obestånd, vilket inte är tillfälligt.” skrev resebyrån i sin konkursansökan. Den ett år gamla resebyrån Flyhome i Norden AB har specialiserat sig på vad de kallar ”etniskt flyg”, resor för invandrare i Sverige som besöker sina gamla hemländer.

Politiskt Inkorrekt har tidigare berättat om hur flera hundra ”svenskar” då var fast på flygplatsen på grund av ekonomiska problem för Flyhome. Nu är alltså konkursen ett faktum. Enligt Flyhomes tidigare vd Aida Bakkar riskerar nu 450 resenärer i Beirut och ungefär 600 i Irak att bli strandsatt i augusti på grund av flera inställda flyg. De flesta resenärerna kommer från Göteborg.

I bakgrunden finns en konflikt med det anlitade flygbolaget Primera Air, som enligt Flyhome misslyckats med att ordna flygtillstånd, vilket gjort att flera resor fått ställas in. Bland annat i slutet av juni fick 150 resenärer på väg till Erbil vända på Landvetter, det som PI också skrev om tidigare.

Risk finns att resebyrån vill att svenska skattebetalare skall stå för hemtransportskostnaderna eftersom man på sin hemsida uppmanar resenärerna att vända sig till Konsument Göteborg för att få råd.

I Göteborgsposten nämns ingenting om hur enligt egen uppgift utblottade asylsökande och ”flyktingar” i sådan omfattning har råd att resa till sina respektive hemländer på semester. Ej heller ifrågasätts hur man kan tillbringa semester i länder man ”flytt” från.

Slutligen ett tips från Politiskt Inkorrekt: Gör som i Danmark, undersök i vilken utsträckning dessa ”svenskar” uppbär socialbidrag, vilka som är anmälda arbetslösa och uppbär ersättning för detta och i vilken utsträckning det deklarerats valutautförsel i samband med resan.

GPUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: