Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 31 mars 2010

Ytterligare flyktingsatsning impopulär i Södertälje

Anders Lago (S). Kommunstyrelseordförande i Södertälje. Foto: SAP

SÖDERTÄLJE. Kostnaderna för socialbidrag i Södertälje kommun skenar. I år beräknas summan bli över 300 miljoner för den allt mer kulturberikade staden. Men nu har kommunen kommit på en ny idé – man ska betala Manpower för att hjälpa ”flyktingar” med ”jobbcoachning” och ”yrkesvägledning”. Förslaget sågas dock av de boende i staden.

Det är nyhetssajten Politiskt Inkorrekt som citerar Länstidningen i Södertälje. Till dem säger Susanne Bergström (S):

- Det här är en jätteviktig fråga. De pengar vi nu använder till socialbidrag behöver vi för att stärka skola och förskola.

Och det stämmer. Enligt SCB och Lärarnas riksförbund har Södertälje redan den sämsta skolan i landet, och enligt kommunstyrelsens ordförande Anders Lago (S) beror detta uteslutande på invandringen. Under en kommundebatt erkände Lago nyligen att svenska ungdomar inte presterar sämre i Södertälje än i andra delar av landet, vilket uppmärksammades av det närvarande nationalistpartiet Nationaldemokraternas representanter på plats.

– Det är mig veterligen första gången som en södertäljepolitiker, vars partiledare häver ur sig 'vad är svensk egentligen?', erkänner att svenskarna faktiskt existerar och att vi är bra någonting, säger fullmäktigeledamoten Marc Abramsson (nd).

Impopulärt förslag
I Södertälje mottar man beskedet utan större entusiasm. Webbplatsen Politiskt Inkorrekt citerar en numera borttagen läsarkommentar i LT signerad ”Bengt”:

Det kan väl inte vara särskilt svårt att skaffa jobb till "flyktingarna" då de bara utgör 4,3 % av de som beviljats PUT enligt Migrationsverkets statistik för 2008. Frågan är, hur fixar vi jobb till de övriga 95,7 % plus alla anhöriginvandrare? Det är det som är den stora frågan.

Facebook är reaktionerna också ljumma. Många menar att det vore dags att satsa nån krona även på de svenskar som faktiskt bor kvar i den allt mer mångkulturella staden.

”Var är fokus på vanliga svenska ungdomar?” frågar sig Lotta Aarea, vårdbiträde och Södertäljebo.

”Jag håller med, det e väl ont om jobb för alla inte bara för invandrare. Det finns folk som pluggat och har lån från sina utbildningar och nu ska vissa prioriteras!” skriver Raquel Yacoub, 26 år och bosatt i Hovsjö.

”Bra sagt om svenska ungdomar” skriver Irma Salenius, också hon från Södertälje.

WN.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: