Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 31 mars 2009

Många män VILL bli bortgallrade pga sitt kön


“Inte ens hälften av alla män anser att det är önskvärt att de flesta nyrekryterade chefer ska vara kvinnor“, skriver DN idag i ett referat av en enkätundersökning som genomförts av Kairos Future.

Journalisten menar alltså att det är anmärkningsvärt att majoriteten män inte vill bli automatiskt bortgallrade på grund av sitt kön. Det är en häpnadsväckande inställning. Naturligtvis ska inga män (eller kvinnor) bli automatiskt bortgallrade på grund av sitt kön! Det är ju anti-jämställdhet! Jämställdhet är ju att den mest kompetenta får ett chefsjobb, oberoende av kön!

Det är obegripligt hur det i Sverige kan anses vara jämställdhet att utestänga människor från chefsjobb eller andra förmåner på grundval av deras kön. Om det är män som drabbas kallas detta jämställdhet. Om kvinnor skulle vara utsatta för samma sak skulle det kallas strukturell diskriminering.

Och det är obegripligt att över huvud taget att en enda man ger uttryck för en vilja att bli automatiskt bortgallrad på grund av sitt kön. Av artikelns formulering att döma verkar det ju vara närmare hälften av männen som vill bli det. Det visar hur nedtryckt manligheten är i Sverige (precis som nobelpristagaren Doris Lessing konstaterat).

(DN-artikeln har ännu inte kommit ut på nätet)
Ursprungsartikel:
http://genusnytt.wordpress.com/2009/03/30/manga-man-vill-bli-bortgallrade/

Källa: GenusNytt (importerat inlägg)

Inga kommentarer: