Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 31 mars 2009

"Rasism" inom alla partier

För ett tag sedan berättade Rakryggad om hur SDU (Sverigedemokratisk Ungdom) avslöjat en infiltratör utsänd av Sveriges Radios program Kaliber. Infiltrationen gjordes i syfte att spela in enskilda medlemmars uttalanden för att sedan använda detta genom massmedia mot Sverigedemokraterna, lagomt till nästa val för att på så vis minimera partiets chanser. Nu har den andra fasen dragits igång då den information som man samlade in börjat matas ut i rikstäckande mediakanaler.

Dagens Nyheter skriver i en artikel med rubriken Rasism hos Sverigedemokraterna att "vid en tredjedel av ett 30-tal möten Kaliber deltog i förekom rasistiska eller främlingsfientliga uttalanden". Detta manar till eftertanke. Skulle det alltså i ett parti, som utmålats av fulmedia som extrema, rasistiska och främlingsfientliga, endast finnas klandervärda uttalanden i en tredjedel av partiets möten? Detta låter mycket underligt. Låt oss därför gå tillbaka till det så kallade valstugereportaget i Uppdrag granskning, som visades den 10 september 2002, lagomt inför valet. Med dold kamera låtsades journalister vara väljare som besökte valstugor och som ställde frågor om invandring. Där avslöjades s.k. rasistiska uttalanden av de granskade riksdagspartiernas företrädare i en omfattning om tretton på dussinet.

Följaktligen: Vad har SR åstadkommit? Jo, man har lyckats bevisa att Sverigedemokraterna är som alla andra partier. Starkt jobbat, Sveriges Radio!Ursprungsartikel:
http://rakryggad.blogspot.com/2009/03/rasism-inom-alla-partier.html

Källa: Rakryggad (Medlem)

Inga kommentarer: