Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 11 februari 2009

Attack mot demokratin

Ursprungsartikel:
http://systemfel.wordpress.com/2009/02/09/attack-mot-demokratin/



En 35-årig man fick föras till sjukhus med skallskador sedan han attackerats av ett gäng ungdomar i Hagsätra i södra Stockholm på söndagen strax före 16.

Enligt stationsbefälet vid Söderortspolisen, CG Olsson, stod ett 20-tal killar och väntade på mannen när han körde in till en lokal på området. När han klev ur bilen överfölls han med en sten i huvudet och ett vasst föremål instucket i armen. Mannen blödde kraftigt och polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Ingen misstänkt hade gripits igår kväll.

Så ser nyhetsrapporteringen ut men i själva verket är det AFA som attackerat en av Nationaldemokraternas företrädare.

SvT skriver att mannen satt i en bil som tillhör en känd företrädare för det högerextrema partiet Nationaldemokraterna men polisen vill inte bekräfta att det är han som misshandlats.

Enligt vittnen var angriparna AFA anhängare, uppgifter polisen i nuläget inte heller kan bekräfta. En förundersökning om mordförsök har inletts.

- Oavsett vad man har för åsikter är inte fysiskt våld legitimt. Jag väntar med spänning på att få läsa fördömanden om detta politiska våld bland ledarskribenterna på landets största tidningar.
- Detta handlande från AFA är ännu ett hot mot demokratin och det står inte i lagboken vad som vi vill ha med ett öppet samhälle.
- Oavsett vad man tycker och tänker måste man få göra utan att bli attackerad av våldsvänstern.

SvT - Man i bil svårt misshandlad av gäng
SvD - Stort gäng överföll 35-åring




Källa: Systemfels Weblog (gästinlägg)

Inga kommentarer: