Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 31 december 2008

Bluffbolaget Kameraexperten.se - minst 1200 anmälningar om bedrägeri. Detta är personerna bakom…

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2008/12/30/bluffbolaget-kameraexpertense-minst-1200-anmalningar-om-bedrageri-detta-ar-personerna-bakom/DEN STORA JULBLUFFEN - VÄLPLANERAD EN LÄNGRE TID

gfgg1

Detta har hänt:

15 december
Flera polisanmälningar når polisen i Stockholm. Kunder som handlat på Kameraexperten.se uppger att de betalat för varor de inte fått. Brottstiden sträcker sig från början av december och framåt.

17 december
Bedrägeriroteln i Stockholm inleder en förundersökning mot nätföretaget som står skrivet på en postbox i Sundbyberg.

18 december
Nätföretagets vd, en 26-årig man hemmahörande i Stockholm, eftersöks av polisen. En kort tid därefter anhålls han i sin utevaro misstänkt för grovt bedrägeri.

22 december
700 polisanmälningar om bedrägeri mot Kameraexperten.se når polisen i Stockholm.

23 december
Man i 30-årsåldern som har koppling till Kameraexperten.se grips och anhålls misstänkt för grovt bedrägeri. Släpps senare men är inte avskriven.

27 december
Polisen har hittills fått in ca 1200 anmälningar mot Kameraexperten.se
från kunder som inte fått några varor - som de redan betalt för.”

Cyberphoto:

“Nätföretag lurade kunderna. Hundratals kunder kan ha blivit grundlurade av internetföretaget Kameraexperten.

En välplanerad julbluff, bedömer Thomas Lövgren, verkställande direktör vid Umeåföretaget Cyberphoto.

Han berättar att Cyberphoto fick problem med Kameraexperten redan under våren. Det prisbelönta Umeåföretaget har genom åren uppmärksammats bland annat för sina ambitiösa tester av kamerautrustning.

– Kameraexperten snodde enormt mycket information från vår hemsida. Deras personal var väldigt arroganta och styva i korken. Först när vi hotade med polisanmälan plockades texterna bort, berättar Thomas Lövgren.

I november kunde han konstatera att Kameraexperten dumpade sina priser på ett dramatiskt sätt. Plötsligt sålde företaget kameror, i-pods, datorer, tv-apparater och annan hemelektronikutrustning till priser som inga andra företag kunde matcha, ibland under inköpspris.

Alla varningsklockorna ringde, menar Cyberphotos vd.

Han uppger att kvällstidningarna samt prisjämförelsesidorna Pricerunner och Prisjakt kontaktades med en uppmaning att syna Kameraexperten i sömmarna men ingenting hände.

Thomas Lövgren bedömer det som högst troligt att Kameraexperten hela tiden hade "den stora julbluffen" som slutmålet med sin verksamhet. Han konstaterar flera märkliga omständigheter, bland annat att företaget för en tid sedan plockade bort möjligheten att handla mot postförskott.”

Västerbottens Folkblad, 2008-12-24

Pricerunner:

“Vi måste lita på återförsäljarna”. Elektronikbranschens vd uppmanar prisjämförelsesajterna att ta större ansvar mot oseriösa handlare. Lättare sagt än gjort, svarar Pricerunners vd Peter Carlsson och Prisjakts vd Jonas Bonde.

- Skulle vi varna för alla butiker som inte klarar sin leveranstid så skulle i princip alla åka dit, säger Jonas Bonde.

Det kan finnas många anledningar. De kan ha köpt upp ett restlager. Det är ju möjligt att det är realistiska priser, säger Peter Carlsson.

När de får indikationer på att någon inte står rätt till så brukar Pricerunner kolla upp företaget. Vad gäller exemplet med Kameraexperten har Pricerunner haft kontakt med företaget sedan den 3 december.

Vi gjorde provbeställningar, kontrollerade ekonomin och har haft löpande kontakt med dem. När vi gjorde provbeställning så fanns inte produkten i lager, men vi fick tillbaka pengarna. De har svarat tillfredsställande på våra frågor. Vad gäller ekonomin fanns inget att anmärka på, säger Peter Carlsson.”

“I fallet med Kameraexperten gjorde även Prisjakt en provbeställning, men Jonas Bonde menar att det kan vara svårt att veta när man ska gå ut med varningen.

Det går inte att säga att en butik är oseriös och inte levererar innan leveranstiden har gått ut. Skulle vi varna för alla butiker som inte klarar sin leveranstid så skulle i princip alla butiker åka dit, säger Jonas Bonde.

IT24, 2008-12-23

Expressen:

Den 15 december började polisen få in anmälningar mot nätföretaget Kameraexperten.se. Människor som beställt dyra kameror, mobiltelefoner och tv-apparater och betalat för dem - hade inte sett röken av några varor. Polisen misstänker att företaget lurat folk i hela Sverige på flera hundratusentals kronor. Inom loppet av en vecka kom det in över tusen anmälningar.

- Dagen före julafton hade vi fått in drygt 1200 anmälningar till oss, säger Mats Karlsson på kriminalenheten vid Västerortspolisen i Stockholm.

Ett intensivt arbete ledde polisen till en man i 30-års åldern. Han greps 23 december misstänkt för grovt bedrägeri.

- Mannen satt anhållen några timmar, men försattes sedan på fri fot, säger Tora Holst, chefsåklagare för Västerorts åklagarkammare i Stockholm.

Mannen är fortfarande misstänkt för att ha varit delaktig. Men vad som lett polisen till mannen vill Tora Holst inte berätta.

- Vi utreder fortfarande vilka personer som är inblandade i det här företaget, säger hon.

Den 26-årige man som, enligt bolagsverket står som vd för nätföretaget, är anhållen i sin frånvaro misstänkt för grov bedrägeri. Enligt uppgifter kan 26-åringen ha lämnat Stockholm, något som polisen inte vill kommentera.”

Expressen

Info / Kameraexperten.se

Kameraexperten i Sverige AB (Org. nr. 556719-1365)
Box 1464-41
171 28 Solna
Sverige
Tel.
08-41 01 42 71

E-post: info@kameraexperten.se
kameraexperten.se

Box-adressen som Kameraexperten använder tillhör ett så kallat postboxhotell, med ett flertal företag med Box 1464 i Solna och olika slutsiffror, tex 1464-33, 1464-2.

Karta

Enligt Bolagsverket har de inte fått in några ändringsärenden på företaget sedan 2007, då det senast bytte ägare och adress. Det handlar alltså inte om ett helt nystartat, eller nyövertaget, företag som tidigare års bluffar E-outlet eller Teknikboom.

Hemsidan

Registrerad på ett webhotell vars personal var tvungna att gå ut med dementi förra veckan, om att de skulle samarbeta med Kameraexperten:

hhrtgh

Så här lyder texten då screenshot är oläslig:

Angående Kamerexperten.se

Litium E-commerce AB (fd Incordia) har under den senaste tiden fått flera frågor kring Kameraexperten och deras verksamhet. Vi har även följt diskussioner på olika forum och bloggar kring deras agerande med försenade och uteblivna leverenser samt hantering av betalningar.

Litium levererar den tekniska plattform som Kameraexperten driver sin webbsajt på. Det innebär att vi inte har någonting med Kameraexpertens verksamhet att göra. Vi har försökt att nå Kameraexperten per telefon och e-post för att få information kring läget.

Situationen har nu nått sådana proportioner att Litium tillsammans med de som sköter betalningarna för kameraexperten.se (Auriga ePayments och Teller) beslutat att ta bort betalningsmöjligheterna på kameraexperten.se. Vi på Litium följer utvecklingen och står i daglig kontakt med Polisen för att vara behjälpliga på alla sätt.

Info / Allabolag.se

rtggdfgff

rtggdfgf

rtggdfgfff

rtggdfg

Allabolag.se

Herrarna bakom Kameraexperten.se

VD - “26-ÅRINGEN”

gfgg Siamak Bagherzadeh Boyuki, 19821102-1491. Ogift. VD för bolaget. Iranier. Är den efterlysta “26-åringen”

Sturegatan 30 bv
172 31 Sundbyberg
076-213 13 70

 

Alternativa telenr att hitta honom:
070-449 68 45
073-985 57 00

Siamak Bagherzadeh Boyuki tävlar i Jiu Jitzu för Rinkeby Team. De har nu tagit bort hans bild från klubbsidan.

Siamak Bagherzadeh Boyuki är anhållen i sin utevaro misstänkt för grovt bedrägeri.

Siamak har/hade en annan adress:

Tenstavägen 52, 163 61 Spånga

hhrtghrtghrtghg

BROTTSKOMPANJONEN

Dilan Rebbati, 19810811-6594. Ogift.
Bennebolsgatan 30 3tr
163 50 Spånga

Oklart om Dilan Rebatti är efterlyst i sin utevaro men det är högst troligt.

hhrtghrtghrtgh

ADRESSKOPPLING

Gå tillbaka till Siamaks alternativa adress på Tenstavägen 30 i Spånga, och titta sedan igen var Dilan Rebatti bor. Ha tennisbanan till höger i kartbilden som riktmärke. Voila!

De två killarna i ledningen deklarerar visserligen ganska ynkliga inkomster de senaste åren, men saknar skulder hos Kronofogden. Den ene har en betalningsanmärkning från 2006.

Målvakten?

Det finns en tredje herre som åker runt och handlar på företagskort registrerade på Kameraexperten AB.

Tony (Mikael) Trollegård, 19640730-1214. Ogift.
Vasagatan 5
652 22 Karlstad

Den ende Mikael Trollegård som finns i Sverige enligt Ratsit.

Tony Trollegård kör en
- Volvo V70R 1998 Silver med reg nr. ANH170

Tonys bil är en leasingbil och han står på den sedan 1998 > 10 år.

Bilen är registrerad på ett postkontor i Vällingby:

Tony Trollegård
Siktgatan 3 / Poste Restante
16250 Vällingby
(Vinsta företagspost i en kontorsfastighet)

Märkligt att man kan registrera en bil på en PR (Poste restante) på ett postkontor på en gatuadress som inte finns. I bilregistret uppger man en gata som inte finns (felstavad). Där har man inte fattat att PR betyder Poste Restante. Dvs. Kunder kommer in och frågar efter sin post, inte ens en postbox.

Tony bor/huserar utan tvekan i Vällingbyområdet trots att han är mantalsskriven i Karlsstad och kan vara en målvakt (den som mot betalning tar straffet). Troligen finns kopplingar till firman som hade bilen innan honom för dom hade den bara några timmar och Tony är inte precis en kille som verkar har vanligt arbete.

Om polisen känner till denna Tony är oklart men Rikspolisstyrelsen läser Bloggen så de kan säkert förmedla uppgifterna.

Mannen i 30-årsåldern

Polisen grep en man i 30-årsåldern den 23 december men som släpptes även om han inte är avförd från utredningen. Det betyder att han kan vara en fjärde person i bluffen.

Har du blivit lurad?

För er som har handlat på Kameraexperten.se och inte fått några varor uppmanar vi att kontakta er bank, i synnerhet om ni lämnat era kreditnummer m.fl. sådana uppgifter samt gör även en polisanmälan.

Polisens nationella telenummer: 114 14

eller Polisens hemsida för ditt lokala poliskontor

Kontakta bolagets revisorer

Jan-Erik Nordlöf  Obs! Ring mobilnumret, ej listat hemnummer, och ta hans kontorsnummer för senare kontakt med varandra.

KPMG Bohlins - kontaktuppgifter

Länkar

1.000 lurade av nätföretag. Internetföretaget Kameraexperten som slutade skicka ut varor förra veckan har hittills polisanmälts av närmare 1.000 personer som känner sig lurade på pengar.
SVT Rapport, 1008-12-22

700 har anmält Kameraexperten. Anmälningarna mot internetföretaget Kameraexperten fortsätter att strömma in till polisen.
Metro, 2008-12-22

Närmare 700 blåsta på elektronikvaror. Anmälningarna mot internetföretaget Kameraexperten i Solna fortsätter att strömma in till polisen. Hittills känner sig närmare 700 personer lurade på elektronikvaror som inte levererats.
SR Stockholm, 2008-12-22

Bedrägerierna i näthandeln ökar. Handeln på internet ökar, och med det har också anmälningarna om bedrägerier blivit fler. Den senaste tiden har polisen i Stockholm fått in omkring 1 000 anmälningar mot internetföretaget Kameraexperten.
SR Ekot, 1008-12-22

Sollefteåbor utsatta för internetsvindel. Sollefteåpolisen har tagit emot tre anmälningar mot internetföretaget Kameraexperten i Stockholm.
Örnsköldsviks Allehanda, 2008-12-22

700 lurade av nätföretaget. Närmare 700 personer har polisanmält att de blivit lurade av internetföretaget Kameraexperten. Nu är den 26-årige Siamak Bagherzadh från Sundbyberg anhållen i sin frånvaro.
Realtid, 2008-12-22

1000 lurade av internetföretag. Antalet polisanmälningar mot nätföretaget kameraexperten växer. Totalt har företaget nu anmälts av 700 personer, som inte fått det de beställt inför julen. Också i Skaraborg finns många drabbade.
SR Skaraborg , 2008-12-23

Härvan kring internetföretaget Kameraexperten fortsätter att växa - även i Umeå.
- Vi har fått in ett tiotal anmälningar som skickas vidare till Stockholm, säger Magnus Eklund, inre befäl vid Umeå-polisen.
Västerbottens-Kuriren, 2008-12-23

Tusentals lurade av nätföretag. Jessica från Karlstad är en av många som blivit bedragen av Kameraexperten, ett familjeägt nätföretag som säljer hemelektronik till låga priser.
Det värsta är känslan av att vara lurad, säger hon.
NWT, 2008-12-13

Blufföretag på internet - ett fenomen i juletid
- Se upp för bluff-företagen på nätet! Den uppmaningen riktar organisationen Svensk handel till alla konsumenter i jultider. Den senast kända bluffen påstås vara Kameraexperten AB som säljer billigt - utan att leverera.
NSD, 2008-12-23

Ludvikabo lurad på platt-tv och julklappar. Pappan i Ludvika:
- Min son upplever det just nu så tungt att han orkar inte prata med en journalist. Du kan tänka dig; han har beställt och direktbetalat bland annat en platt-TV för 7000 kronor och det visar sig att han liksom 700 till verkar ha blivit lurade av internetföretaget Kameraexperten.

“När DD igår kollade KE låg e-butiken fortfarande tillsynes öppen och aktiv på nätet med möjlighet att beställa varor, men på telefonnumret "kontakta oss" svarade en vänlig telefonröst i all oändlighet: "Samtal före var vänlig dröj kvar…"”
Dala-Demokraten, 2008-12-13

Lurade kamerakund över internet
Norra Västerbotten, 2008-12-23

Polisen varnar än en gång allmänheten för att köpa varor från www.kameraexperten.se. Enligt länsvakthavande polisbefäl Rolf Hamstig har polisen i Norrbotten fått in 100-tals anmälningar om uteblivna varor.
Norrbottens-Kuirren, 2008-12-23

Varnar för nätsäljare. Polisen i Norrbotten går än en gång ut och varnar allmänheten att inte köpa varor från www.kameraexperten.se.
Piteå-Tidningen, 2008-12-23

………………………

Siamak Bagherzadeh Boyuki tävlar i Jiu Jitzu för Rinkeby Team, Hilti Brazilian Jiu Jitsu. (raderad teambild)

Video i ringen från Klasskampen, tv400:

Bloggen hoppas det stämmer att det är samma Siamak. Denna tål inte nederlag och går klart över gränsen. Det speglar så fall hans personlighet väl. Hans förmåga att gå över gränsen mot andra.

      Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: