Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 29 november 2008

Politiskt korrekt sammanblandning av asyl- och arbetskraftsinvandring

Ursprungsartikel:
http://pitbullutanlappstift.wordpress.com/2008/11/27/politiskt-korrekt-sammanblandning-av-asyl-och-arbetskraftsinvandring/Bloggföraktaren Lisa Bjurwald skriver i dagens DN: 

“Ett stort problem är dock att vi har svårt att behålla våra arbetskraftsinvandrare. Efter fem år har över hälften av alla som kommit till Sverige från länder utanför EU för att arbeta återutvandrat.”

Vilka arbetskraftsinvandrare? Räknar hon även asyl- och anhöriginvandrare som “arbetskraftsinvandrare”, eller pågår en utomeuropeisk arbetskraftsinvandring mig ovetandes? Är det inte så, att merparten av invandringen består av asylsökande och anhöriga och arbetskraftsinvandrare från nya EU-länder?

De här “arbetskraftsinvandrarna” som återvänder till sina hemländer utanför EU, vilka är de? Hur många är de?

De flesta asylsökande och anhöriginvandrare åker inte hem - annat än på semester!

Enligt asylvänlige debattören Merit Wager åker över hälften av de asylsökande irakierna hem på semester i väntan på permanent uppehållstillstånd. Är de riktiga flyktingar?

* * *

Tänker på Ex-Jugoslavien. Man kunde inte lita på vänner med annan bakgrund än den egna.
Folk som man trodde var ens vänner, som man umgåtts med familjevis, kunde över en natt förvandlas till ens fiender.
Folkbladet

Hur var detta möjligt? Jo, påtvingad integration som brakade samman i den stund som den jugoslaviska federationen/staten gjorde det.

* * *

Bloggaren Attila välkomnar underlättandet för arbetskraftsinvandring och verkar mena att ökad sådan är ett alternativ till “en migrationspolitik baserat på flyktingmottagning, anhöriginvandring och bidragsförsörjning, vilket kostat samhället enorma summor, bidragit till onödiga kulturkrockar, orsakat nyfattigdom, arbetslöshet och utslagning”.

Detta tolkar jag som att Attila tror att asylmissbruket är ett utslag av en för restriktiv arbetskraftsinvandringspolitik. Att den gör att människor ljuger om att de är flyktingar för att den vägen komma till Sverige för att jobba. Eller få bidrag. Med andra ord kommer nu merparten av asylmissbruket (avsaknad av id-handlingar) försvinna, liksom “onödiga” kulturkrockar, etc.

Jag tycker det låter väldigt naivt. Jag tror asylinvandringen kommer att ligga på i stort sett samma nivåer som tidigare och att en ökad arbetskraftsinvandringen kommer att göra att ständigt nya invandringsrekord slås. Hur man på detta sätt skall undvika ökat bidragsberoende, en invandring där de flesta betalar mindre i skatt än kostnaderna för deras barns dagisplats och skolgång, etc., samt “kulturkrockar” fattar jag inte. Inte heller hur en gradvis islamisering av samhället och mer halal-tv kan undvikas. Och lägre i tak för skämt om religion - i synnerhet då skämt eller andra yttranden som kan kränka stränga muslimer.

Vidare kommer storstäderna, där redan hälften av invånarna är antingen utlandsfödda eller andra- och tredjegenerationsinvandrare, att få en majoritet bestående av dessa kategorier. Hur påverkar det arbetsmarknaden för svenskar? Hatbrott med omvända förtecken? Kriminalitet i största allmänhet? Etniska svenskars och invandrares känsla av nationell samhörighet, som är nödvändigt för skattemoral och försvarsvilja?

Dessutom får vi ett större inslag av hederskultur (redan nu lever ca 100 000 flickor i vårt land under någon form av hedersförtryck) och kusingiften och med andra ord mer genetiska sjukdomar.

SCB

* * *

LO välkomnar också arbetskraftsinvandring och skiljer den från “traditionell invandring”? Traditionell? Vad menar de med det? Är asyl- och anhöriginvandring “traditionell”?

      Källa: Pitbull utan läppstift (gästinlägg)

Inga kommentarer: