Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 29 november 2008

Stenkastning mot muslimsk polis - Mostafa Alshawi, väl integrerad irakier berättar - samt en överraskande koppling

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2008/11/27/stenkastning-mot-muslimsk-polis-mostafa-alshawi-val-integrerad-irakier-berattar-samt-en-overraskande-koppling/Vi börjar med en välintegrerad irakisk 26-åring som både är muslim, polis och uppvuxen på Rosengård.

Från Källa: DN 2008-11-23 Rosengårds Mostafa polis i Kista:

Mostafa Alshawi är närpolis på Järvafältet. Efter mordet på “Husbys Romario” i oktober, och stenkastningarna mot polisbilar, har han varnat för en ny ungdoms-revolt. Han drar paralleller till Rosengård där han själv växte upp. Precis som Zlatan tackar han fotbollen för att han blev trygg i sig själv och hittade rätt i det svenska samhället

- - - - - - - - - - - - -

Vår vän Roger på Bloggen Muslimska friskolan kommenterar DN-artikeln:

“Det hjälpte inte att polisutbildningen kvoterar in fler poliser med muslimsk bakgrund. Den muslimske närpolisen Mostafa Alshawi berättar nu hur invandrarungsomarna kastar sten även mot dem:

En vecka efter Romarios död stod några ungdomar på en vägbro i Kista och kastade stenar mot två polisbilar. Bägge bilarna vandaliserades. Det var inte den första stenkastningen i området, långt ifrån. Men den fick Mostafa Alshawi att slå näven i bordet. Inte för att han såg någon koppling mellan stenkastningarna och mordet på Romario, men för att han såg något annat.

Han såg hur barnsliga busstreck spårat ur och blivit farliga, hur unga invandrarkillar ställde sig utanför samhället och började skapa sina egna normer, i jakt på en identitet. Han såg en kopia på den tidiga fasen i det obehagliga händelseförlopp, som har kantat Rosengårds negativa spiral av social misär och kriminalitet.

Och så här avslöjar samme närpolis att de mångkulturella karriärmöjligheterna ser ut för dem som gått i Sveriges muslimtätaste kommunala skola, Rosengårdsskolan:

Mostafa nämner som i förbifarten att 26-åringen som sköts till döds på öppen gata i Malmö i början av oktober gick i hans klass i Rosengårds-skolan. Han berättar att av hans klasskompisar har fyra dött i olika kriminella uppgörelser och sex sitter i fängelse.

Lika illa håller det på att gå för de mångkulturella skolorna i Mostafas nya närpolisområde:

I Husby har 82 procent av befolkningen utländsk bakgrund.

På närpolisstationen har kollegerna just kommit tillbaka från utryckningen till en skola i området. Några elever i nian hade tänt eld på papper och plast inomhus, “tillräckligt för att rökfylla två korridorer”, rapporterar de vid kaffeautomaten.

Närpolisen Mostafa Alshawi anger att problemen i de invandrartäta förorterna beror på massinvandringen”:

Som Mostafa ser det kom Rosengårds negativa vändning med den överbelastning, som flyktingströmmarna efter Kuwaitkriget och krigen på Balkan medförde. Viljan var god, men det fanns inga realistiska möjligheter att slussa så många nya svenskar smidigt in samhället, menar han.

Artikelkälla: DN 2008-11-23 Rosengårds Mostafa polis i Kista

Bloggen Muslimska friskolan

- - - - - - - - - - - - -

2006 - Andra artiklar om Mostafa och hans väg till att bli polis i Sverige. Läs dem sedan i sin fulla längd efter citeringen på respektive webplats:

Mostafas dröm är att få jobba i Rosengård

Det finns onödiga motsättningar mellan poliser och invandrargrupper

När Mostafa Alshawi växte upp i Rosengård i Malmö stod polisyrket inte speciellt högt i kurs bland kompisarna. Polisen var snarare något man skulle undvika att komma i kontakt med så långt det var möjligt. Men trots uppväxten i det som brukar beskrivas som ett av Sveriges värsta problemområden pluggar Mostafa i dag själv till polis.

Källa: Dagen 2006-09-19 Mostafas dröm är att få jobba i Rosengård

Polisen har för lite kunskaper om invandrare

Svenska poliser har dåliga kunskaper om invandrare. Dessutom finns mycket fördomar om invandrare inom poliskåren, till exempel om muslimer. Det anser Mostafa Alshawi, själv polisstudent och ordförande i polisernas studerandeförening i Växjö.”

“I maj har Polishögskolan i Växjö bjudit in en kvinnlig muslimsk föredragshållare som ska berätta om hur det är att leva med slöja i Sverige idag och hur det är för invandrare att möta polisen ute i samhället.

Källa: SR 2006-04-27 Polisen har för lite kunskaper om invandrare

Nu hittar vi plötsligt en mycket intressant detalj, högst aktuell sådan - men som inte har någon koppling till Mostafa som person. Det är viktigt att understryka!! Men väl till hans yrke och islam.

Andra stycket från ovan artikel i SR repriseras:

I maj har Polishögskolan i Växjö bjudit in en kvinnlig muslimsk föredragshållare som ska berätta om hur det är att leva med slöja i Sverige idag och hur det är för invandrare att möta polisen ute i samhället.

(Obs! Det uppges att föreläsningen skulle ske i maj april 2006 men enligt massmediala artiklar skedde föreläsningen först september 2007. Dock utesluter det inte att en föregående föreläsning redan ägt rum, emellertid finns det inga uppgifter om det. Påpekar detta så ni inte tror Bloggen Politiskt Inkorrekt blandar ihop fakta eller person ifall någon skulle notera ovan. Det gör inte bloggen. Haver full koll.)

Nå, fundera nu en stund på vem detta kan vara. Slut era ögon. Låt det gå fem sekunder. Och försök låta bli att scrolla neråt en halv minut framåt. Här har ni en hint:

Klicka för bild

Känner ni igen personen? Vet ni inte svaret så ska Bloggen Politiskt Inkorrekt berätta vem som åsyftas i nästa stycke.

Redo?

I

I

Just det. Det är allas vår sharia-islamist som stödjer stenande av otrogna kvinnor:

Cherin Awad - i Halal-TV (SVT2 måndagar 20.30)

Källa: SMP 2007-09-27 Artikel om föreläsningen <<

Tidigare poster av Bloggen Politiskt Inkorrekt om Halal-TV

- - - - - - - - - - -

Bloggen Muslimska friskolan - bästa källan

Vill ni ha en utförlig detaljerad bevakning av turerna kring Cherin Awad, Halal-TV samt SVT’s mörkande ber vi få hänvisa åter till Muslimska Friskolan, som följt allt långt innan Halal-TV började sändas. Det började med en insändare av skribenten Paul Nilsson, mannen bakom hela avslöjandet kring Cherin Awad från första början.

Om Cherin i kronologisk omvänd ordning 

För de som inte orkar följa härvan följer här det korta men avgörande som startade allt - från första posten, startdatum 2008-10-03: 

“Islamist programledare i SVT

Insändarskribenten Paul Nilsson har i dagens Metro letat fram att Sveriges Television anställt en islamist som programledare. Islamist i den bemärkelsen att hon föredrar sharialagar som utdömer stening av kvinnor. Så här ser insändaren ut:”

Provocerande profil i SVT:s “Halal-tv

TV-ETIK. För några år sedan hade tv-programmet “Existens” i Sveriges Television ett inslag från Nigeria om fallet med Amina Laval som dömdes till att stenas till döds enligt islamiska sharialagar för att hon hade fött ett barn utan att vara gift. Hon blev senare frikänd.

Efter inslaget uttalade den muslimska juristen Cherin Awad på klingande svenska sitt stöd för dödsdomen och att Guds lagar står över människors lagar. Med tanke på detta islamistiska uttalande ser jag det som väldigt provocerande att hon ska vara programledare för “Halal-tv”, som börjar sändas i det licensfinansierade Sveriges Television.

PAUL NILSSON”

(Insändare, sid. 38, Metro fredag 3 oktober 2008)

Källa: Muslimska friskolan 2008-10-03 Islamist pgramledare i SVT

Posten listar dessutom en oehörd mängd länkar till andra bloggar/media som skrivit om det, samtliga kritiska.

- - - - - - - - - - - 

Avslutningsvis, här är tablåtexten från Existens 2003 SVT, Cherin svarar på frågorna och som är upphovet till kontroversen kring henne i skrivande stund. Saxat från Blågula Frågor, som i sin tur kopierat från SVT, som nu tagit ner denna text:

Vad betyder det om en religion som islam får prägla lagstiftningen i ett land? Betyder det för Sveriges del att dödstraffet införs, åtminstone för kvinnor?

Från SVT:s webbsida:

NÄR RELIGIONEN BLIR LAG

Amina Laval i Nigeria hotades nyligen av stening efter att ha fått ett barn utan att vara gift. I säsongens första Existens får vi följa med till Nigeria och möta några av de kvinnor som kämpade för att hon skulle slippa dödsstraff.

En av dem är Kaltume Umar Nasir, jurist och själv muslim. Hon kämpade mot dödsdomen, eftersom hon ansåg att den var dåligt underbyggd. Men i grunden anser hon att sharia, de muslimska lagarna, ska styra samhället. Dödsstraff är ett rimligt straff för den som är otrogen, menar Kaltume Umar Nasir.

Hon får stöd av svenska Cherin Awad, som studerar juridik. Hon ser de stränga straffen i den muslimsk lagen mer som en markering.

- Lagarna visar att otrohet är avskyvärt !

Enligt henne är beviskraven så höga, att straffen i praktiken aldrig kan utdömas. Men om hon måste välja, så går Guds lag alltid före människornas lag. Och straffet för otrohet är döden.”

Källa: BGF

Texten som skärmdump, lätt beskuren:

bgf<

Kopiera/spara gärna dumpen. Man vet aldrig om BGF tvingas stänga ned sidan. Det har hänt med andra kritiska bloggar sista två åren. För er kännedom.

BLOGGEN POLITISKT INKORREKT:

Det går inte att låta bli att ställa följande fråga till Polisskolans utbildningsansvariga:

Om ni hade känt till att Cherin Awad stödjer islams sharialagar -och därmed indirekt stödjer stening av otrogna kvinnor, skulle ni då fortfarande haft henne inbjuden som föreläsare inför poliselever?

Värdegrunden som den svenska rättsstaten vilar på - läs polisen - är sharialagarnas totala motpol.

Välkomna med era svar till Bloggen Politiskt Inkorrekt så ska vi publicera dem i sin helhet. Inbjudan gäller även poliser verksamma på fältet:

tipsa.politisktinkorrekt@gmail.com

// BLOGGEN POLITISKT INKORREKT

- - - - - - - - - - - - - -

Parantes:

DN/Mostafa nämner 26-åringen som sköts till döds i Malmös centrala delar. Han hette Rossi Carlsson, gängmedlem i kriminella Chosen Ones (se nedan) bestående mestadels av svarta.

SDS-artiklar om mordet

Chosen Ones
“Multikriminell gruppering bildad i Stockholm 1998 av Essa Sallah Kah från Gambia (född 1972). Anses stå nära Hells Angels. 2007 uppgick medlemsantalet till drygt ett dussintal, enligt Rikskriminalens kart-läggning. Sallah Kah var i princip den ende kvarvarande ursprungsmedlemmen, medan övriga ersatts av kriminella från Stockholms södra förorter, de flesta födda i mitten av 1980-talet. Majoriteten av dessa är av afrikanskt ursprung. Essa Sallah Kah är straffad för en lång brott, däribland människorov, misshandel, narkotikabrott, grovt häleri mm. Också övriga medlemmar är till övervägande delen straffade för grov brottslighet.”

Källa: svenskmaffia

      Källa: Politiskt Inkorrekt (gästinlägg)

Inga kommentarer: