Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 29 augusti 2008

Rasistiskt nyhetsfilter ger SD fler valjare?

Ursprungsartikel:
http://feeds.feedburner.com/~r/BefriaMedia/~3/373080157/rasistiskt-nyhetsfilter-ger-sd-fler.htmlDen afrikanske misstänkte brottslingen ser ut att vara svensk med det kräver lite Photoshopping och redigering.

Med ett ras-filter försvinner antydningar om brottslingarnas ras och bakgrund.

Expressen använder ett ras-filter i sina artiklar. De filtrerar och redigerar bilder och ändrar på information så att misstänkta brottslingars rastillhörighet och bakgrund byts ut.

Beviset finns nu att se i deras redigering av foton. 

Exemplet ovan är från Expressen, framsidan har den mörkare hudfärgen, insidan har samma pixelerade foto men med mycket ljusare hy. Personen ser ut att vara mörk i hyn, det gillade man inte på Expressen eftersom man vill ge intrycket att det handlar om en vit person och deras misstag har nu sparats i studiesyfte. Det rasistiska "hudfiltret" som Expressen använder används även av andra media. 

Afrikanen heter Partrik Manzila, han är med på alla tre bilder, den ocensurerade bilden fanns i Danska tidningar. Man vill tydligen förmedla sanningen i Danmark vilket känns ovanligt för oss i Sverige. Patrik Manzila greps som misstänkt för det stora bankrånet i Danmark. 

Det rasistiska ras-filtret vars avsikt är att misstänkliggöra osyldiga svenskar används även av andra tidningar.
 
Kan medias behandling av brottsligheten vara en av anledningarna till att Sverigedemokraterna får mer stöd for varje dag som går? Enligt den senaste undersökningen ligger de över 4.4 % och har nästan lika många röster som v, mp, c, fp eller kd. 

De flesta svenskar tvivlar nuförtiden på medias trovärdighet och inser att media är styrt politiskt till förman för vänstern. Privata bloggare är mer trovärdiga och kan rapportera fakta utan att använda politiska eller rasistiska filter som döljer fakta och sanningar. Filtrering och vinkling av sanningar är oerhört skadligt och leder till fördummande, okunskap och att man får en falsk bild av verkligheten. Det vill media åstadkomma med sina "filter". Varför de vill det kan man fundera över. 

Det har gett resultatet att internattrafiken har gatt ner för tidningarna sedan 2006 och bloggtrafiken samtidigt har gått upp. 

En sak ar klar, den verklighet som tidningarna försökt dölja är allt mer uppenbar för fler svenskar. Det leder automatiskt till mer stöd för Sverigedemokraterna (sd) och andra småpartier som media försökt tiga ihjal och smutskasta. Allt fler inser att SD har varit det enda parti som brytt sej om kaoset och katastrofen, de har varit ensamma om att peka på några av alla problem som många svenskar trott inte funnits. Nu inser väljarna att de bedragits av media i alla år, snart finns det ingen som litar på massmedia. Det har gått mycket långt då man på tidningsredaktioner sitter och förfalskar redan pixelerade foton, det är nästan skrattretande. Vad ska man kalla dessa mörka figurer som sitter i sina skrymslen och ser sig över axeln då de förfalskar verkligheten, pixelhjärnor? Jag har letat i Photoshop men jag hittar inte Expressens filter som jag antar kallas ras-filter och sanningsvinklings-filter. Två av de ansvariga pa (S)Pressen heter Magnus Hellberg magnus.hellberg@expressen.se och Annsofie Näslund annsofie.naslund@expressen.se SVD

Las aven Rakryggad och Froken Sverige som ocksa har skrivit om saken. Källa: Befria Media (medlem)

Inga kommentarer: