Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 april 2010

Privat-DO stämmer mack för zigenardiskriminering

När man trodde att det absurda vansinnet i det politiskt korrekta Sverige någonstans kanske började närma sig någon sorts smärtgräns visar det sig att vi har väldigt lång dit. Detta blir alldeles uppenbart när man nu kan läsa om hur en privataktör på den ack så lukrativa diskrimineringsmarknaden stämmer en bensinmack för påstådd diskriminering av en zigenare.

Bakgrunden är att efter den nya diskrimineringslagstiftningen som trädde i kraft 2009 kan även privata aktörer, då vissa ideella organisationer, inlämna stämningansökan i domstol avseende upplevd diskriminering. Detta har Örebro Rättighetscenter tagit fasta på och lämnar nu därför in en egen stämningsansökan för att bli en helt fristående aktör vid diskrimineringsärenden. Detta är organisationens första egna stmämningsanökan. Örebro Rättighetscenters verksamhet finansieras av skattemedel via bl a Ungdomsstyrelsen.

Ärendet man nu driver gäller en zigenarkvinna som av en bensinmack i Örebro anmodades att betala sin tankning i förskott på grund av dom frekventa bensinstölder zigenare vanemässigt hade ägnat sig åt på denna mack. Kvinnan var klädd i traditionell zigenarklädsel, och mannen på macken gjorde ingen hemlighet av att anledningen till denna särbehandling var kvinnans etnicitet.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: