Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 11 april 2010

Lena Melin: Väljarna är alltid smarta, s rasar med 6,3 procent

Aftonbladet har låtit opinionsinstitutet Sifo fråga 1000 personer i Landskrona om hur det skulle röst om det vore val idag.

Sverigedemokraterna gjorde sitt absolut bästa resultat i valet till kommunfullmäktige i Landskrona 2006. 22,3 procent av valmanskåren i Landskrona lade sin röst på Sd och partiet fick 12 mandat av kommunfullmäktiges 51. Opinionsundersökningen som publicerades under fredagen visar på att stödet minskat lite till knappt 20 procent.

Källa: Sifo/Aftonbladet

I valet 2006 röstade 8,2 procent på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet i Landskrona. Det var det nionde bästa resultatet för Sd i hela landet. Men i dag är det betydligt fler. Om det vore val i dag skulle nästan 14 procent lägga sin röst på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet.

Aftonbladets politiske kommisarie Lena Melin gör analysen: – Väljarna är alltid smarta. De vill ha valuta för sin röst och använder den både för att bestraffa och belöna – och för att väcka debatt.

Lena Melin gör stor sak i att Sd tappat 2,3 procent i undersökningen i kommunalvalet. Tyvärr får man ingen kommentar från Melin angående att socialdemokraterna tappar 6,3 procent i undersökningen om riksdagsvalet.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: