Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 24 april 2010

Högskolan i Jönköping under muslimsk kontroll.

Utrikespolitiska studentföreningen vid Högskolan i Jönköping hade bokat in konstnären Lars Vilks för att föreläsa vid Högskolan i Jönköping. Skolledningen ställde dock snabbt in föreläsningen efter protester från en grupp muslimska elever. Föreläsningens ämne – yttrandefrihet.

Högskolan i Jönköping står numera uppenbarligen under kontroll av en grupp muslimer bland eleverna, oklart av vilken fraktion. Att skolledningen valde att ställa in Lars Vilks’ föreläsning på ämnet yttrandefrihet är svårt att tolka på något annat sätt. Det muslimska eleverna är, liksom kravet är på alla muslimer, motståndare till yttrandefrihet (liksom exempelvis jämlikhet mellan könen och likhet inför lagen). Och det är hos de muslimska eleverna beslutanderätten vid Högskolan i Jönköping numera uppenbarligen ligger. De muslimska eleverna bestämmer vilka som ska få hålla gästföreläsningar vid högskolan och vilka ämnen som är tillåtna. Skolledningens uppgift är bara att stämpla papperen och ringa återbud till engagerade föreläsare.

Det svenska skolväsendet, som verkligen borde vara en demokratisk bastion och lära eleverna vikten av demokrati och yttrandefrihet har återigen svikit på det grövsta sätt. De har uppenbarligen inte längre kraften att försvara yttrandefrihet, demokrati och mänskliga rättigheter mot intolerans och totalitära krafter.

Välkommen till verkligheten.

SvT
Thoralf Alfsson
Jnytt



Ursprungsartikel
Källa: Verkligheten (importerat inlägg)

Inga kommentarer: