Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 28 februari 2010

Konflikt(er)

SR:s program Konflikt behandlar olika ämnen och SD får i ett inslag tydligen symbolisera nationalismen som anses vara på frammarsch i Europa.

”Konflikt tar upp internationella frågor som berör flera folkslag. Det borde vara en självklarhet att man sänder på fler språk än svenska,  säger Hiba Klingsborg.”

Då räcker det ju inte med engelska, arabiskan är ett måste, tydligen.

”Reportrarna Hiba Klingsborg, som arbetar med den arabiska rapporteringen, och Kris Boswell, som har hand om den engelska delen, tycker också att det är positivt och spännande. Hiba Klingsborg anser också att det engagerar många i Sverige, eftersom arabiska är det tredje största språket i landet.”

”Mikael Olsson håller med, men poängterar att det inte är en kärnfråga för SR och att det är en kostnadsfråga. Han berättar att den engelskan upplagan har efterfrågats bland medarbetare som bor utomlands. De vill också ha möjligheten att lyssna på det som sänds i Konflikt och har frågat efter det här i några år, säger Mikael Olsson.”

SRs Konflikt sänds på arabiska och engelska, Journalisten.se

En stilla undran, ska nu muslimer på sitt egna språk få ännu mer stöd i sin syn på väst som orsaken till alla deras problem och den svenska politiska synen på att den ’svenska rasismen’ växer. De sitter redan och ser på satellitsändningar från sina hemländer med den propagandan, som sedan lyfts fram i Sverige som sanningen och verkligheten. De är alltid synd om en muslim och det är alltid västs fel. För att inte tala om judarnas och Israels.

© Djuwairiya



Ursprungsartikel
Källa: Allahu Akbar (importerat inlägg)

Inga kommentarer: