Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 28 februari 2010

Då var vi två då

Ja, då var vi i alla fall två människor i detta land som uppmärksammat UR-redaktionens konstiga inställning till barn och undervisningsprogram och den oförblommade politiska propaganda denna redaktion tillåter sig. Jag har tidigare otaliga gånger tagit upp det faktum att UR-redaktionen verkar bestå av de sista resterna av den flumvänster från 68 som inte fattat att det gått 40 år sedan de stod på barrikaderna. Det värsta exemplet var när ett UR-program beskrev människosmugglare som "människohjälpare".

Nu ser jag att Sadine Madon uppmärksammat UR-redaktionens oförblommade politiska propaganda. Jag delar sannolikt inte så jättemånga åsikter med Madon, men hon är en intelligent ung journalist, och på något konstigt sätt ganska inkorrekt. Madon har bl.a. gjort en jättebra artikel om den svenska journalistkåren som väl är det bästa som publicerats i Aftonbladet de sista 20 åren, LÄNK.

Dessutom ser jag på hennes blogg att muslimer nu trakasserats i denna underbara smältdegel som heter Södertälje. Muslimerna har trakasserats av andra "flyktingar" som tydligen flytt från muslimer i sina hemländer. Madon påstår helt riktigt att antirasisterna är antirasister på deltid och det beror helt på vem och av vilka som trakasseras om dessa deltidare skall reagera. Det kan ju så lätt bli fel, det kan ju bl.a. framstå som att vissa immigrantgrupper är värre rasister än den vite mannen, och det får ju bara inte ske. Madon länkar till en Newsmillsartikel av Fuad Mor, så här skriver han, LÄNK.   
Här, i det av kristna familjer dominerade bostadsområdet tvingades jag och min familj uppleva förföljelse och trakasserier av den enda anledningen att vi är födda muslimer. Och det hemska är att de som trakasserade oss var kristna unga män, söner till kristna föräldrar som själva flytt från etniskt och religiöst förtryck i sina hemländer. Nu trakasserar de andra människor som också flytt från religiöst förtryck. Jag är chockad över att det får ske i Sverige!

Jag själv är knappast chockad över någonting längre. Alla trakasserar alla om de bara får chansen och känner sig tillräckligt starka. Hela systemet med att flytta befolkningsgrupper är fel i grunden, skall det vara så svårt att förstå? Hela den politik som de nuvarande riksdagspartierna står för i flykting och immigrationspolitiken är bankrutt, ser de själva verkligen inte det? Den här artikeln skulle handla om UR, titta nu så fel jag hamnat!

För de som flyttat till detta land måste en sak gälla om vi skall få slut på denna cirkus av trakasserier och förtryck av olika grupper. I Sverige är vi svenska samhällsmedborgare och här gäller svenska lagar och normer. De som vill hålla på med gamla konflikter kan resa hem igen. Det är inte trovärdigt att själv förtrycka andra om man sökt asyl för att man själv blivit förtryckt (det är i många fall inte trovärdigt ändå). Tyvärr saknar vi politiker som kan visa den minsta handlingskraft när det gäller dessa frågor, så cirkusen lär fortsätta.

Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: