Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 december 2009

Stort Landskrona-gäng sköt raketer mot brandkåren, polisen samt vandaliserade gymnastiksal


Strax innan klockan 22 på måndagskvällen fick polisen larm om att det sköts med raketer vid invandrartäta Dammhagskolans gymnastiksal. När polisen kom till platsen möttes de av ett 50-tal unga som sköt raketer och sparkade på bollar utanför byggnaden.

Man kunde konstatera att inbrott i gymnastiksalen och därinne slitit ut inredning och bollar. De hade även smält smällare i lokalerna och slitit ner två brandsläckare och tömt dessa på platsen. I samband med att polisen skulle kontrollera ungdomarna utsattes de för stenkastning. Dessutom kastades det flaskor mot polisen, dock utan att någon träffades. Ingen kunde heller gripas för attackerna medan en 17-åring avvisades från platsen. Det hela utmynnade i två anmälningar. Den ena rubriceras som stöld och den andra som försök till grov misshandel.

Även räddningstjänsten tillsammans med Fält- och fritidsgruppen var på plats tidigare dels för att raket hade skjutits in i skolan men också för att prata med gänget.

Brandmästare Paavo Frick säger.

- Det fanns de av oss som upplevde det som att ungdomarna sköt raketer mot oss. Ingen träffades dock och vi åkte från platsen efter att vi talat med gänget. Men vi fick ju höra att det brakat loss strax efter att vi hade åkt och det är ju beklagligt, avslutar Paavo Frick.

HD
Skånskan

Dammhagskolan – näst sämst betygssnitt i Skåne

  • 80-90% av eleverna är invandrare, främst från Balkan
  • 28% av eleverna är nyanlända (till Sverige)
  • Dammhagskolan ligger näst längst ned i betygsligan bland de kommunala skolorna i Skåne.
  • De nior som gick ut från skolan i våras hade ett snitt på 149,9 meritpoäng. Snittet för alla skolor i landet är 209,3.

HD

Tidigare stök

1999: Skolket bland Landskronas högstadieelever har ökat drastiskt under senare år. Det visar färsk statistik som kommunens barn- och utbildningsnämnd samlat in från skolorna. Förra läsåret var antalet skolktimmar två och en halv gånger fler än läsåret 1992/93.

- Många elever ser inget sambnad mellan skolan och sin framtid, säger Kerstin Anderlind som är rektor på Dammhagsskolan."

2007: Dammhagsskolan i Landskrona blev utsatt för en omfattande vandalisering natten till söndag. Väktare upptäckte vid två på morgonen att 16 av skolans fönsterrutor krossats.

2008: Raket genom rutan på Dammhagsskolan

2008: "Högstadiedelen på Dammhagsskolan i Landskrona hölls på torsdagen stängd på grund av stenkastning. När personalen kom till jobbet på morgonen upptäckte de att 16 glasrutor i fönster och entrédörrar var förstörda."

2008: Landskrona ligger i startgroparna för att införa slumpvisa drogtester av högstadieelever. Men först ska kommunen utreda om det är lagligt.

Sexutpressare gick på skolan

Förra året figurerade sexutpressarligan i Landskrona.

Målsägarna kontaktades via två chattforum; Vilda Webben samt qx.se. Detta av någon som utgav sig för att vara kvinna som lovade sex mot betalning. Sedan vid stämda möten hotade gärningsmännen sig till pengar eller ägodelar. Ligan fälldes i december 2008, och överklagade till hovrätten.

Huvudmannen Daniel Kandera, född 1985-06-24, dömdes för rån i två fall, utpressning i sex fall, försök till utpressning i tre fall samt häleri till i två år nio månader. Daniel Kandera gick på Dammhagskolan under åren 1999 till 2002.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: