Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 december 2009

Människosmuggling lukrativt / fejkad smuggling: massmedia försöker rädda nu sitt eget skinn


Människosmuggling är en storindustri där ett fåtal organisationer tjänar grova pengar. Enligt Rikskriminalpolisen handlar det om upp till fyra miljarder kronor.

Under de senaste elva månaderna har knappt 19.000 personer sökt asyl. Av dessa bedöms 95 procent ha blivit insmugglade. Enligt Rikskrim kostar det 100.000 – 200.000 kr för att bli smugglad till Sverige, vilket skulle ge upp till fyra miljarder till de 20 olika ligor som står för människosmugglingen.

SVT

Insmugglade unga män ändrade sin historia

Vid detta laget känner väl alla till de fem unga män som sa att de smugglats från Afghanistan i en container och släppts av i skogen utanför Sävsjö i Småland och nu ändrat sin historia. Istället kom de med tåget, utan biljetter i första klass på X2000. SJ slängde naturligtvis av dem i Sävsjö, där de genom ett mirakel hittade en präst på gatan som ju kände sig berikad över att få lärt känna dessa ljugande från enligt egen utsago Afghanistan.

Det fascinerande är prästen som fick anlita tolk och google translate för att kommunicera hjälpligt. De kunde ingen engelska. Men SJs personal hade inga problem med att utfråga dem och de hade heller inge problem med att neka köpa biljetter. Då hette det från prästen att allt var ett missförstånd.

De fem hade hoppat på i Malmö redan och troligen har insmugglingen skett via bil över Öresundsbron alternativt plankat Öresundståget. Dessutom hade de bättre mobiltelefoner och ganska så fräscha kläder samt såg rena ut. Bara det är röd flagg från första början.

Massmedia fick panik när bubblan sprack och stängde alla möjligheter till att kommentera. Aftonbladet bredde till och med på med grafik över containern – som visade sig vara icke-existerande. Hur rädda situationen, muttrade AB-redaktionen svettigt?

TV4 hade intialt ett inslag där den ene berättade om färden. Han ljög. Detta har nu TV4 klippt om för att passa in i deras verklighet. All pressmedia försöker med damage control och rädda sitt eget skinn. Istället heter nu att SJ var busarna som slängde av de fem. Alla försök till att lägga ansvaret på alla andra än sig själva och inte minst på de fem tas till. Alla knep är tillåtna, och ingen (själv)kritik är tillåten heller.

Och man kan också ifrågasätta det ”spontana mötet” i Sävsjö mellan de fem och prästen på Höglandskyrkan.

Christer Edlund på polisen i Eksjö

– De säger att de kommit från Afghanistan med lastbil och åkt via Iran och Turkiet och sedan blivit avsläppta i södra Sverige. Där har de bott över på en järnvägsstation och sedan har de tagit tåget med avsikt att åka till Stockholm, säger Christer Edlund på polisen i Eksjö.

Sävsjös socialchef, Anders Åberg, har kört fyra av de unga männen till ett upptagningshem för ensamkommande flyktingbarn utanför Göteborg, där de sökte asyl idag.

En av dem är över 18 år vilket syns direkt på bilden med de fem och klassas därför inte som flyktingbarn. Han kommer placeras på en mottagning för asylsökande i närheten av de resterande fyra.

Hittills i år har 2 100 ensamstående flyktingbarn kommit till Sverige.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: