Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 december 2009

Kränkta kurder borta från terrorlista

Nyheter om ”svenska” terrorister börjar ju bli vardagsmat vid det här laget. Den här gången var det islamiska republiken Iran som satte upp 10 iranier med svenskt medbogarskap på Interpols lista över efterlysta brottslingar, med namn och bild.

Trots att Sverige är konventionsbundet att gripa de misstänkta har man istället lyckats få Interpol att ta bort efterlysningen, då den kan uppfattas som kränkande.

De efterlysta sk svenskarna är medlemmar i Irans kommunistparti Hekmatist, ett parti som precis som t.ex. Hamas har en militär gren – de sk Frihetsväktarna i Kurdistan – som ofta anklagas för terrorism.

– Generellt sett har Sverige som land förbundit sig enligt flera internationella konventioner att bekämpa terrorism, så vi som land är skyldiga att agera på ett eller annat sätt, säger Patrik Peter på SÄPO till DN.

Trots att Sverige förmått Interpol plocka bort de misstänkta terroristerna från listan är dock andelen invandrare i kategorin ”Swedes” som är efterlysta hos Interpol fortfarande i förkrossande majoritet.

AD.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: