Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 26 november 2009

MÖRBYLÅNGA KOMMUN FIRAR MUSLIMSK OFFERHÖGTID



Jag fick idag ett anonymt samtal från en person som ville informera mig om vad som kommer att hända på Mörbylånga kommuns boende för ensamkommande barn. En muslimsk högtid skall firas då det både bland de ensamkommande barn och personalen finns muslimer.

"Under 2009 börjar Ramadan den 21-22 augusti. Eid al-Fitr, som markerar slutet på Ramadan är den 20-21 september. Eid Al-Adha blir den 27 november och det nya islamiska året (1431 för de flesta inriktningar) blir den 18 december.

Eid al-Adha (Offerhögtiden)
Infaller den sista och tionde dagen av vallfärden. Under denna dag kastar muslimer stenar på stenpelare som symboliserar Satan. Enligt traditionen frestade satan Abraham att inte lyda Guds befallning att offra sin son Ismael, men Abraham drev bort honom med stenkastning. Pilgrimerna slaktar denna dag får till åminnelse av Abrahams offer. Köttet delas ut till de fattiga."
Länk till fakta.

Offerhögtiden skall givetvis också firas med offer. Enligt denna person har man redan avtalat med en öländsk bonde som kommer att leverera ett lamm till boendet. Detta lamm skall då givetvis offras genom halalslaktning.

Är detta verkligen sanktionerat av socialnämnden i Mörbylånga kommun?

Halalslakt är inte tillåten i Sverige och dessutom tro jag inte att detta boende är godkänt för slaktning, så bara det är brottsligt.

Möjligen är detta en eftergift för den Algerier som bor på boendet och som har klagat på maten och personalen som han anser är rasister. Läs om detta i mitt tidigare inlägg.

Om nu dessa uppgifter är korrekta bör Mörbylånga omgående slå igen detta boende och avskeda personalen. Uppenbarligen fungerar inte boendet särskilt bra med tanke på de händelser som inträffat.

Mörbylånga kommun försökte också skicka tillbaka denna Algerier till Malmö men Migrationsverket vägrade tydligen ta tillbaka personen. Motiveringen skall vara att har Mörbylånga tagit emot personen så har man också ansvaret.

Hans uppträdande med hot mot personalen och sönderslagna inredningar gör att Mörbylånga nu blir tvungna att placera honom på ett annat boende där kostnaden ligger på ca 3 000 kronor/dygn, vilket motsvarar ca 90 000 kronor/månad. Enligt uppgift skall han vara placerad i minst sex månader på detta boende vilket kommer kosta Mörbylånga kommuns skattebetalare drygt 500 000 kronor.

Grattis Mörbylånga kommun!

Frågan är om denna offerhögtid firas på alla boende för ensamkommande barn i hela riket?



Ursprungsartikel
Källa: Thoralf Alfsson (importerat inlägg)

Inga kommentarer: