Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 23 september 2009

Rapporterna strömmar in Kyrkovalet

Det hölls val till beslutande organ i kyrkan under söndagen. Rapporterna om att valsedlar saknades på många valställen strömmade in under kvällen. Det var speciellt ett parti (eller snarare enbart detta parti) som valsedlar saknades för. Det saknades valsedlar på så många håll att man kan tala om organiserat valfusk. Senaste rapporten säger att det saknades valsedlar i Grödinge och Tullinge, båda vallokalerna ligger i Botkyrka. På poströstningsställen har det saknats valsedlar inne i Stockholms stad under veckan. Detta med organiserat valfusk är med andra ord inte bara något som händer i bräckliga demokratier, det händer hos oss här i Sverige i dag. Dessutom verkar det vara kyrkan och guds män som med fördel ägnar sig åt detta kriminella fusk. Dagens svenska kyrka säger sig ha rättspatos när de gömmer illegala flyktingar, men att hålla ärliga rättvisa val är inget som kyrkans rättspatos sträcker sig till i dag.

Det är ingen fara att detta kommer att hända i nästa års riksdagsval, den saken är klar. Frivilliga står i princip på kö för att undersöka vallokaler inför nästa val. Den valförrättare som inte skött sig eller på minsta sätt mixtrat på något sätt kommer definitivt få veta att han lever. Man kan nästan tala om en förväntansfull, energisk och en smula aggressiv stämning inför valet 2010.

Valresultatet då? Enligt både DN och SvD gick mindre partier framåt i valet på de borgerliga partiernas bekostnad. Mycket mer än så skriver varken DN eller SvD om valet. Intresset är inte bara ljumt från allmänheten, även media hyser ett högst mediokert intresse för detta val.

Länk DN

Länk SvD    

Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: