Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 23 september 2009

Gangsters i AFA/RF står åtalade för brutal misshandel av högerextrem – dom inom kort


PI vill först klargöra att vi delar inte offrets åsikter/högerextrema engagemang på något sätt. Vi återger endast vad som hänt baserat på de vidriga våldsamma vänsterextremisternas framfart. Våldsvänstern backar inte för våld mot SD heller vilka vi stödjer. Därför åker våldsvänsterns namn upp på PI. Det ska även finnas en mängd daktningsbilder på de åtalade. Dessa tar vi gärna emot.

/red.

Med järnrör och slägga stormades bussen med medlemmar i högerextrema Fria nationalister på Backaplan. En av ledarna misshandlades svårt av vänster-extremister.

shot 1

Det var 6 juni förra året som ett 30-tal personer hade samlats på Backaplan för att gå på en buss som hyrts för att ta dem till Stockholm och den årliga demon-strationen kallad Folkets marsch. Samlingen hade uppmärksammats av psykopaterna i AFA, Antifascistisk aktion och RF, Revolutionära fronten vilka tagit sig rätten att med våld bekämpa nazismen, hade samlat minst lika många personer på platsen. Strax före klockan sex sprang AFA/RF fram till samlings-platsen. De var beväpnade med järnrör, påkar, knivar, tårgas och bengaliska eldar. De flesta av nazisterna hann in i bussen som körde från platsen.

Jens Lindahl, lokal ledare, hann inte in i bussen utan slogs till marken. Han fick motta mängder av slag och sparkar från tillhyggen och har efteråt vittnat om att han varit övertygad om att han skulle dö på platsen. Hela händelse-förloppet filmades och filmen är nu det viktigaste beviset mot de åtalade.

De åtalade från AFA/RF

Åtalspunkt 1: Grov misshandel och försök till grov skadegörelse

 • Albert Makou Ceesay, född 1992-02-16. Mölnesjög. 89, Agnered
 • Jonatan Gunnar Jonsson Eriksson, född 1990-02-15. Silvermyntsg. 28, Gbg
 • Johan Philip Andreas Viklund, född 1988-07-23. Gamla Vänersborgsv. 30D, Alingsås

*Skyddade personuppgifter:

 • Björn Sebastian Forsell, född 1985-07-16*.
 • Johan Robert Fredriksson, född 1990-04-25*. Alingssås. Aktiv RF.
 • Luis Ernesto Meza Gutierrez, född 1991-10-17*
 • Adrian Albrektsson-Borg, född 1991-03-24*
 • Hugo Daniel Valdemar Pelttari, född 1990-10-17. Alingssås.
 • David Stefan Johansson, född 1989-07-21*. Alingssås.
 • Jonas Almesri, född 1991-10-12*

Åtalspunkt 2: Vapenbrott

 • Björn Forsell. Har innehaft en signalpistol med tillhörande signalpatroner utan rätt till det.

Överfallet organiserades av

 • Björn Forsell, ledargestalt RF Gbg.

Den ej gripne (bilden)

 • shot 2Oscar Madden, född 1983-12-01, ledargestalt AFA Gbg och aktiv syndikalist för SUF. Var den som gav order med närmast militäriskt upplägg. Ingen fick ifrågasätta honom.

Båda de två blev gripna under Ggb-kravallerna -01, vid Hvitfeldtska skolan men de dömdes aldrig för något brott. Dock är de dömda vid andra tillfällen.

Oscar Madden har en lillebror, Adrian Madden som bor i Skoghall, Värmland. Bröderna kommer från Karlstad, där båda varit aktiva innan.

2007 var Oscar Madden nyanställd på Stadsmissionens verksamhet på Ringön i Göteborg, kallad Gatljuset vilken är en verksamhet som finansieras av gåvor från privatpersoner och företag, Bergendala-stiftelsen och Svenska Kyrkan. Dit kommer människor för vilka livet tagit en olycklig vändning. Människor med sociala och många gånger psykiska och fysiska problem.

Oscar Madden har valtalat 1 maj 2005:

Oscar Madden, som höll tal för Göteborgs LS räkning, menade i sin tur att det inte enbart är arbetsmarknaden som har förändrats. "Borgarna har gjort allt de kunnat för att göra oss så osäkra och stressade som möjligt. De har prekariserat hela vår tillvaro, och de har lyckats jäkligt bra. Det finns inga lediga jobb, inga lediga bostäder, inga dagisplatser, skolorna är i upplös-ningstillstånd, sjukvården privatiseras och att hamna på ålder-domshemmet drömmer jag redan mardrömmar om." SUF Göteborg hade hårdsatsat inför årets första maj och passade dagen till ära på att lansera sin sommarjobb-skampanj, "Klasskampen tar inte semester". Deras talare drog hem stora applåder genom att konstatera att "får du bara halva lönen, gör bara halva jobbet".

Arbetaren 2005
Samt 2006
– text längst upp.

Fotnot: Syndikalisterna Göteborgs LS är medlemmar i SAC som står för Sveriges Arbetares Centralorganisation. SAC är en federation uppbyggd av lokala samorg-anisationer, LS. Alla LS är självbestämmande och SAC fungerar som ett samar-betsorgan mellan dessa.

Videon på det brutala överfallet

Det är denna som utgör stödbevisning åt åklagaren.

Videon på misshandeln

Först slår de ner Lindahl med tillhyggen och jagar efter resterande som flytt in i bussen. Många vänder om och springer tillbaka till den blodiga Lindahl som nu vacklande kommit halvvägs upp, bara för att bli nedslagen igen.

Bild 1) Vid tidskod: 00:03:07 – 00:03:19 kommer Oscar Madden in i bild, med ryggen mot oss. Han har en slägga i handen något man inte ser hela förutom skaftet. Han tar sig fram till Lindahl och svingar släggan mot hans ben.

Bild 2) Vid exakt 00:03:18 ser man ovanför Lindahls hand släggans huvud, riktning neråt.

shot 3shot 5

PDF

Gärningsbeskrivning, där även skadorna framgår.

Stäm.ansökan B 5869-08

Domen inom kort

Förhandlingarna har pågått under augusti/september varför den förväntas komma inom kort. PI bevakar. Under förhandlingarna har den misshandlade Lindahls kompisar dykt upp och attraherat Polisens uppmärksamhet. Stenar och vapen gömdes i en buske endera förhandlingsdagen vilket fick till följd att Polisen slog till mot dem samt stärkte sin bevakning i vad man kan kalla för högriskmål.

Länkar

Göteborgs tingsrätt, Mål nr B 5869-08
G-P
G-P
G-P

Tagged: AFA/RF, göteborgs tingsrätt, grov misshandel, Mål nr B 5869-08, Oscar Madden


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: