Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 16 juli 2009

Människorättsorganisation söker pengar från antisemitister

Wall Street Journal rapporterar, Human Rights Watch Goes to Saudi Arabia:

En delegation från människorättsorganisationen Human Right Watch var nyligen i Saudiarabien. För att undersöka hur kvinnor diskrimineras under saudisk lag? För att stödja homosexuella, vars handlingar är belagda med dödsstraff? För att protestera mot att religionsfrihet saknas i Saudiarabien? För att publicera rapport om landets politiska fångar?

Nej, nej, nej. Delegationens syfte är att samla in pengar från de förmögna saudier, för att finansier organisationens demonisering av Israel.

I Atlantic gör Jeffrey Goldberg följande analys, Fundraising Corruption at Human Rights Watch:

Med andra ord, ja, ledningen för Human Rights Watch och dess Mellanösternavdelning försöker samla in pengar från saudier, inklusive medlemmar av Shura-rådet (som utomlands sprider den strikta wahhabitiska tolkningen av islams lagar), och detta genom att motivera stöd med att Human Right Watch kritiserar Israel och dess “supporters” som beskrivs som lögnare och bedragare. Det verkar som att Human Rights Watch i sin jakt på bidrag har satt sin integritet på spel.

Ja. Vem blir förvånad? Att påstå att man står för mänskliga rättigheter, när man är finansierad av Saudiarabiens mest fundamentalistiska kretsar, är väl magstarkt. Trovärdigheten är givetvis noll. När Human Rights Watch öppnar munnen om Mellanöstern, vet vi nu vilka det egentligen är som talar.

(Andra intressanta bloggar om politik, Palestina, Gaza, Saudiarabien, islam, islamism, fundamentalism, terrorism, Hamas, Mellanöstern, Mellanösternkonflikten, Israel, Human Right Watch, MR, frihet, religionsfrihet, gayrättigheter, yttrandefrihet)
Ursprungsartikel:
http://erixon.com/blogg/2009/07/manniskorattsorganisation-soker-pengar-fran-antisemitister/

Källa: Dick Erixon (importerad blogg)

Inga kommentarer: