Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 29 juli 2009

Dublinförordningen, gäller den ännu?

Det står i dagens DN om ensamkomna Afghanska pojkar som kommer till Sverige och Norge i en strid ström. Strömmen av dessa flyktingar har ökat enligt DN, förmodligen p.g.a. oroligheterna i Afghanistan. Deras resa hit är äventyrlig och sannolikt inte helt ofarlig och i många enskilda fall är det tragiska händelser som ligger bakom denna ström av pojkar som anländer till väst.

Tyvärr så löser inte denna flyktingström några problem i hemlandet för samhället i stort. Tvärtom så är det ofta människor som skulle behövas i hemlandet om landet någonsin skall kunna klyfta sig ur kaos och förtvivlan. En långsiktig lösning på problemen i Afghanistan kan ju inte vara att tömma landet på pojkar som inte är fundamentalister, kvar skulle ju enbart vara flickor och talibanpojkar. Dessutom står det i artikeln att våra svenska kommuner inte längre förmår ta emot fler barn, både boende och kompetens saknas. Så här står det i artikeln.

Från Turkiet åkte han gummibåt till en grekisk ö – han vet inte vad den hette. De grekiska myndigheterna låste in honom i fem dagar. Sedan bodde han i flera månader tillsammans med hundratals andra afghaner i en kåkstad i Patras innan han lyckades gömma sig på en lastbil.

Det här är en typisk historia enligt DN för de barn som kommer hit till vårt land. Det står att de grekiska myndigheterna låste in denna pojke i fem dagar. Då är det enligt Dublinförordningen Grekland pojken skall söka asyl i och inte i Sverige. Gäller inte Dublinförordningen längre? Eller är det så att Svenska myndigheter struntar i Dublinförordningen? Vi i detta land är de som enligt flera källor är noggrannast med att följa alla märkliga EU-direktiv, ofta regler som missgynnar oss själva. När det så råkar finnas ett direktiv från EU som skulle avlasta vårt eget land och våra kommuner, DÅ följer vi det inte. Sverige är ett underbart land som styrs av märkliga politiker.

Länk DN


Ursprungsartikel:
http://robsten.blogspot.com/2009/07/dublinforordningen-galler-den-annu.html

Källa: Robsten blog (medlem)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fort de får uppehållstillstånd hittas deras familjer som kommer hit på anhörig skäl.
Dom är ensamkommande men inte ensamma.

Anonym sa...

Jag undrade samma sak...

Anonym sa...

Hemskt detta krig och detta lands situation.

Men asyl (om det finns finns grunder för det, dvs att dessa unga män ej har något "brottsligt i bagaget") skall ske i Grekland. Bara för att vi tillhör EU, ska folk inte per automatik "ha målet inställt på Sverige". Första land gäller!

Om Sverige agerade mer kraftfullt mot alla invandring, särskilt från Mellan Östern och andra länder som vi helst ser oss slippa folk ifrån, kan man via ambassader och andra informationsställen istället börja propagera för svårigheter att få stanna i Sverige. Men nu har alla så många släktingar som säkert via ett telefonsamtal kan dementera detta omgående.
Men hade vi börjat där. Eller börjar om där, så slipper vi få hit för mkt folk.
Så därför bör skyndsamt mer pengar tas från det "som är avsett för invandring" till att börja "rensa upp" bland i första hand dom som inte har ngn som helst rätt att vara här.
Därefter kan man "dra åt mer och mer" tills vi äntligen en dag har lagar & regler som gör att folk antingen tvingas hem el själva inser att det bästa är ATT FLY SVERIGE. Mao inrätta någon slags Invandrarpolis med militärt inslag och låt dessa "stå över" övrig polis, allt för att befria Sverige från framförallt religiösa avavarter som aldrig har en tanke på att bli svenskar (t.om har visat det öppet i Svensk TV), samma sak för brottslingar OCH HJÄLP VÅRT EGET FOLK ISTÄLLET INKL DE UTLÄNNINGAR SOM SKÖTER SIG OCH BIDRAR TILL ETT FUNGERANDE SVERIGE!

Anonym sa...

Det vore intressant och veta hur mycket varje ensamkommande unge kostar och hur många jobb som måste sparas in på i offentliga sektorn, men en sådan kostnadsanalys kommer vi nog aldrig få se. Det skulle bara gynna dom som vi ha svar. Vidare så sanningen varför dom kommer hit har väldigt lite att göra med vad som händer i hemlandet utan att man nu fått veta att man kan komma till serverat bord i Sverige. För den som är påläst och rest runt vet att välden har 100-tals miljoner barn som förtjänar en bättre tillvaro men lösningen är inte att några få ska få komma hit och kosta skjortan för oss skattebetalare. För samma summa pengar som det kostar att ta hand om en unge här i Sverige kan man säkert föda 10000 i deras hemländer. Sedan ska man också tillägga att det även händer att efter några år "lyckas" deras familjer, av en slump hitta dom i Sverige och då släpps dom in som anhöriginvandring. Vackert och utstuderat.