Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 30 juni 2009

Hatbrott enligt BRÅ

I SVT1 nu på morgonen meddelar BRÅ att antalet hatbrott ökar. Det beror delvis på att man utökat definitionen. Nu räknas även hatbrott mot svenskar utfört av människor med utländsk härkomst. När Klara Klingspor från BRÅ intervjuas av TV så kommer så chocken, enligt Klingspor så är 72 procent av alla hatbrott riktade mot människor av utländsk härkomst emedan 3 procent av alla hatbrott är riktade mot människor av svensk härkomst.

Enligt BRÅ så är i princip alla hatbrott riktade mot människor av utländsk härkomst, i princip inga hatbrott riktas mot svenskar av människor med utländsk härkomst, allt enligt BRÅ:s statistik. Dessa siffror är helt enkelt inte trovärdiga. Man undrar hur de satt samman sin statistik och vilka parametrar de använt sig av. Det finns ingen presentation på BRÅ:s hemsida vad jag kan se. Med statistik kan man som bekant visa vad som helst.

Hur BRÅ kan få fram sina siffror såg vi ett exempel på när två svenska homosexuella människor knivskar i Tantolunden under Pridefestivalen. När den ena av de angripna personerna knivskars så sade gärningsmannen som var av utländsk härkomst så här.

Alla svenskar är bögar

Att det var ett allvarligt brott riktat mot svenskar av rasistiska skäl måste stå utom allt tvivel. Dock rapporterade inga medier om orsaken till attacken, detta trots att både polis och media informerades. Denna attack räknades sannolikt i BRÅ:s statistik som ett homofobiskt brott. Innan hade gärningsmännen utfört rån av mobiltelefoner, det var svenskar som rånades. Man kan förmoda att även detta rån utfördes av rasistiska skäl, det räknas såklart i BRÅ:s statistik som rån och inget annat.

Jag tvivlar starkt på att BRÅ:s statistik stämmer. Att de justerat resultatet så grovt gör att man genast misstänker någon form av snedvriden statistik. Hade de varit lite smartare så hade de inte justerat sin statistik såpass grovt, nu misstänker nog de flesta direkt att något är fel.

Länk SvD

Länk SVT

Länk tidigare artikel om brottet i Tantolunden


Ursprungsartikel:
http://robsten.blogspot.com/2009/06/hatbrott-enligt-bra.html

Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: