Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 29 juni 2009

"Försvunnen" Säffleflicka skulle utvisas

I bl a Nya Wermlandstidningen publicerades i början av juni en artikel där man rapporterade om en 14-årig flicka som uppgavs ha "försvunnit" från sin skola i Säffle. Polisen sade sig (som vanligt, vill man påstå) stå helt utan spår.

– I nuläget har vi inga spår efter flickan och vi vet egentligen inte var vi ska söka efter henne, säger Bengt Stevenson vid polisen i Säffle.

– Vi har inte fått fram något som ger oss någon ledtråd. Vi har också fått in en del tips bland annat under måndagen. Men alla tips är bearbetade och har heller inte gett något, säger Bengt Stevenson.

Ett tänkbart tragiskt ärende alltså, med farhågor att den lilla flickan skulle ha fallit offer för något skändligt dåd. Men vad flickans mamma "glömde bort" att berätta för polisen var att innan flickan "försvann" så hade familjen delgivits beslut om att dom skulle "utvisas" ur landet, vilket i detta sammanhang egentligen betyder att man saknar giltiga flyktingskäl och därmed inte tillerkänns uppehållstillstånd.

Polisen, som uppenbarligen gör sina bästa matcher som åskådare på läktaren, säger istället nu när flickans "försvinnande" snarare uppdagats som ett försök till illegal vistelse i Sverige eller ett godkännande av permanent uppehållstillstånd för hela familjen pga "synnerligen ömmande skäl", att man hela tiden misstänkt att flickan försvunnit frivilligt (sic!) och inte utsatts för något brott. Nu först har det också framgått att familjen, innan Brenda försvann, delgetts beskedet att de ska utvisas.

Snopna är säkert poliserna, och snopna är säkert också slaskmedia som såg sina chanser att få frossa i ett ev. "våldspedofilmördarskräck"-scenario försvinna upp i det blå. Men gråt icke, kära dyngjournalister, nu kan ni ju istället fabricera ihop snyftartiklar om hur synd det är om den stackars familjen som tvingades lämna allt i sitt hemland för den farofyllda resan till Schlaraffenland (Sverige) där bidragen till "flyktingar" står som spön i backen generation efter generation, samtidigt som Arvid Hansson, 87 år vid nyhetens publicering i Expressen 2003 (ej kvar på nätet), plötsligt upptäckte att han numera fick nöja sig med ett halvt ägg till frukost på äldreboendet i Höganäs kommun, istället för det hela han var van vid. Varför? Besparingskäl, angavs det.......Heja Sverige......


Ursprungsartikel:
http://www.rebell.dk/index.php?option=com_content&view;=article&id;=360:qfoersvunnenq-saeffleflicka-skulle-utvisas&catid;=81:invandring&Itemid;=198

Källa: Webmagasin REBELL (Medlem)

Inga kommentarer: