Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 30 april 2009

Brandmännen slutar efter hoten och stenkastningen

Sedan en längre tid har brandmän utsatts för stenkastning och hot vid utryckningar till bostadsområdet Rosengård i Malmö. Under tiden har brandmännen försökt få igenom åtgärder som skulle trygga arbetsmiljön.

Men arbetet har varit förgäves, anser Henrik Persson som känner att han inte längre kan garantera sina kollegors säkerhet.

Henrik Persson riktar skarp kritik mot ledningen för Räddningstjänsten Syd som han menar är på väg åt fel håll med nedskärningar i stället för förstärkning.

Nyheten om avhoppet uppmärksammades stort. Under förmiddagen blev det också känt att tre brandmän, varav ytterligare en styrkeledare, på station Jägersro nu väljer att byta arbetsplats.

- Man är väl trött på situationen. Och ser man krasst på det så kan man få samma lön på en annan station där riskerna är mindre, säger Henrik Persson till TT.

Källa: Dagens Nyheter

—————————————————————————————————————-

Ska vi ha ett samhälle där ligister får härja fritt utan problem, kasta sten och hota räddningskårens personal när de ska försöka utföra sitt arbete för att skydda liv? Nu får det vara nog! Var är alla politiker?? Detta är skandal att ingen lyfter ett finger för att stoppa dessa stenkastande ungdomar som bara ställer till bråk och skadegörelse, anlägger bränder för att locka dit räddningskåren och poliser för att sen ha sitt lilla nöje, eftersom de är så trångbodda och har så lite fritidsaktiviteter.

Elisabeth
Ursprungsartikel:
http://www.klaric.se/archives/7143

Källa: Dragan med vänner (Medlem)

Inga kommentarer: