Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 11 februari 2009

Sverigedemokrat felaktigt utpekad som misshandlad av TT/massmedia - korrigering lät dröja på sig / AccessTV - vänstervåldet i Sverige

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/09/sverigedemokrat-felaktigt-utpekad-som-misshandlad-av-ttmassmedia-korrigering-lat-droja-pa-sig-accesstv-vanstervaldet-i-sverige/



I natt basunerade TT ut att en Sverigedemokrat hade blivit misshandlad. Texten låg t.o.m på Kanal 5’s texttv som numera samarbetar med TT. Deras utskick fångades upp av massmedia som skrev om det - helt felaktigt. Idag är hela textmassan borta från texttv. Och pressmedia fick korrigera sig - förmodligen motvilligt.

SVT Text fick det rätt från början, nämligen att det var en Nationaldemokrat.

Nyheter24 skrev inatt vid 2-tiden:

Vávra Suk attackerades av 20 människor. Några var beväpnade med stenar, andra med påkar. Han träffades av ett hugg i armen. Blodig flydde han till sin bil. Väl på sjukhus kunde det konstaterats att Suk ådragit sig skallsskador. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Vávra Suk har själv uppgivit för polisen att angriparna tillhör aktionsgruppen AFA, som ska ha fått korn på Vávra Suk efter att Nationaldemokraterna hållit ett möte på Sergels Torg i centrala Stockholm.

I övrigt har polisen inga uppgifter om gärningsmännen. Ingen var gripen natten till måndagen.

Nyheter24 2009-02-09

Men tittar man i samma länk till nyheter24 står det:

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/130009-sverigedemokrat-overfallen

Och i höger spalt har de tidigare artikelhänvisningar om SD där de medvetet bland annat illustrerar en artikel om opinionsmätningen förra månaden med en bild på Tina Bengtssson i naziuniform, tagen i samband med ett NSF-möte om Bloggen minns rätt. Hon har alltså lämnat SD för många år sedan.

Men vet läsarna det? Nej. De ser bara en naziuniform och SD. Tittar man på journalistens namn förstår man också kopplingen till det vinklade:

Quetzala Blanco - kvasijournalist på Expressen…

Fria Nyheter skriver om överfallet

Vávra Suk, född i Tjeckien, partisekreterare för partiet Nationaldemokraterna och chefredaktör för partiets tidning, Nationell Idag utsattes igår för vad polisen betecknar som ett mordförsök i Hagsätra, Stockholm.

Stationsbefälet C-G Olsson lät meddela till TT att:

"Han blev slagen med stenar i huvudet. De använde också käppar och påkar. Han är dessutom huggen i armen"

Polisen misstänker att AFA har utfört dådet. Säkerhetspolisen publicerade förra året en rapport om hot och våld mot förtroendevalda där man konstaterar om AFAs eller personer som använder AFAs symboler motiv till att trakassera företrädare för ett annat politiskt parti med orden:

"den huvudsakliga avsikten verkar vara att förmå politiker att lämna sina politiska uppdrag."

Under lördagen hade nationaldemokraterna en kampanj för tidningen Nationell Idag på Sergels Torg i Stockholm där man enligt uppgift bland annat ska ha delat ut 3000 tryckta exemplar av tidningen. Fria Nyheter känner inte till om Vavra deltagit på mötet. Nationell Idag har en längre tid drivit en kampanj för att komma upp i 2000 betalande prenumeranter vilket berättigar till presstöd.

Länk

Säkerhetspolisen, Hot och våld mot förtroendevalda

//

Post hämtad från Fria Nyheter - skribent Norrland

AccessTV

Axess Webb-tv sände en debatt 2008 och den handlade om vänstervåldet i Sverige. Den här debatten är än idag aktuell i och med det politiska våldet i landet. Debatten visar på att extrema våldsgrupper har kopplingar till många av landets tidningsredaktioner.

Rubriken till debatten löd:

Högerextremister trakasserar, misshandlar, mördar. Medier rapporterar. När vänsterextremister kastar sten i politiska motståndares valstugor, misshandlar politiska meningsmotståndare och förstör egendom - då blir samma etablissemangs fördömanden inte längre lika tydliga.

Debattledare: Lennart Persson
Medverkande:
Anna-Lena Lodenius - journalist
Niklas Svensson - journalist
Magnus Sandelin - journalist
Mats Deland - forskare

Axess webb-tv - Alla lika goda kålsupare

//

Post hämtad från Fria Nyheter - skribent Väst




Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: