Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 14 februari 2009

Socialdemokraten Hanna Westerén: “Sverigedemokraterna och deras myter” - Bemöt henne med fakta och statistik

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/12/socialdemokraten-hanna-westeren-sverigedemokraterna-och-deras-myter-bemot-henne-med-fakta-och-statistik/



“Sverigedemokraterna är numera ett faktum, som vi i de demokratiska partierna inte längre kan bortse ifrån. Sverigedemokraterna mobiliserar inför så väl Europaparlamentsval som kyrko-, riksdags- och kommunalval.

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin har tydligt sagt ifrån att vi socialdemokrater aldrig kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna. Hur det ligger till med den saken inom borgerligheten vet vi inget om. Ännu har i alla fall inga löften uttalats av statsminister Fredrik Reinfeldt (m).

Oklara “svenska” värderingar

Sverigedemokraterna vill gärna ge ett “rumsrent” intryck i sina kampanjer, man stoltserar med sin blåsippa och pratar om “svenska” värderingar, fastän man i skarpt läge har ytterst svårt att sätta fingret på vari den där “riktiga” svenskheten skulle ligga. Det är dessutom så sent som på 1990-talet som somliga av Sverigedemokraternas medlemmar dök upp på mötena i nazistuniform. Ett parti som alla andra? Skulle inte tro det.

Om man som väljare kommer i kontakt med Sverigedemokraterna, eller överväger att rösta på Sverigedemokraterna, till exempel i Europaparlamentsvalet den 7/6, finns det några saker man bör tänka på. Om Sverigedemokraterna lyckas få mandat i Europaparlamentet kommer man att verka tillsammans med en grupp “övriga” i parlamentet.

Där återfinns till exempel Alessandra Mussolini, ledare för omsminkade italienska fascister. Sverigedemokraternas främlingsfientliga kamrater runt om i EU är dock mer öppna med sina ståndpunkter, men de har samma odemokratiska grund och avvisande av alla människors lika värde.

Flest invandrare från Norden

Sverigedemokraterna försöker på alla sätt och vis att framstå som ett seriöst alternativ, men deras agenda är skrämmande och deras argument lätta att slå hål på med fakta i ryggsäcken.

Till exempel påstår Sverigedemokraterna ofta och gärna att det pågår en utomeuropeisk massinvandring till Sverige, vilket inte är sant.

Under perioden 1980-2007 har invandringen ökat med cirka sex procent. Merparten av alla invandrare kommer från våra nordiska grannländer och övriga Europa. Att påstå att det är fråga om någon massinvandring, som på något vis skulle hota det där svenska, men ack så svårdefinierbara, är bara löjligt. Dessutom vet säkerligen även Sverigedemokraterna om att den svenska asylpolitiken är allt annat än generös.

Sverigedemokraterna påstår också gärna att invandrare är kriminella, så där i största allmänhet. Detta kan lätt motbevisas med hjälp av vanlig statistisk, där man lätt ser att skillnaden på svenskar och invandrares kriminalitet är mindre än den mellan kvinnor och män, eller fattiga och rika.

Nej till främlingsfientlighet!

Den “extra”, marginella kriminalitet som icke-svenska personer i så fall “står för”, kan lätt förklaras med den segregation som dessvärre råder i Sverige idag, där många människor enbart på basen av sitt ursprung, inte bereds plats i samhället och därmed mer eller mindre tvingas slå in på brottets bana.

Genom en röst på socialdemokraterna gör du som väljare ett tydligt val för demokrati och mänskliga rättigheter, och säger tydligt Nej till främlingsfientlighet!

Vi socialdemokrater tror på mångfalden och allt det goda den tillför ett samhälle. Vi tar tydligt avstånd från Sverigedemokraterna och deras främlingsfientliga agenda. Gör det du också, rösta på socialdemokraterna!”

Socialdemokraten Hanna Westerén

HelaGotland 2009-02-07

//

Era reaktioner, tack!

Vi lyfter fram dem när det strömmat in ett antal framöver. Bemöt henne med seriösa argument, fakta, statistik samt källhänvisning.

Kommentera eller maila: redaktion.polink@gmail.com

PS.

Bloggen känner väl till “Immigrationsfakta” utifall någon nu påpekar dess existens som ett verktyg till genmäle. Emellertid har vi valt att avvakta med den då den sägs referera till en del brutna länkar samt att stavning, radbrytningar och viss felaktig grammatik ger ett oseriöst intryck. Detta är lika viktigt som sakinnehållet vilket i sig inte klandras av Bloggen.

Vid tillfälle framöver ska Bloggen göra en fullständig korrektur alternativt om upphovsmännen tar sig an sitt alster och skickar oss en ny version.

// Bloggen Politiskt Inkorrekt




Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: