Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 8 februari 2009

S - invandrarnas parti - inte arbetarnas

Ursprungsartikel:
http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/2009/02/s-invandrarnas-parti-inte-arbetarnas.html


-"Mona Sahlin bryr sig inte om svenska arbetare, hon bryr sig bara om muslimer". Detta sades idag av en bekant till mig, en arbetarkille i trettioårsåldern, som uttryckligen sagt att han skulle rösta på sossarna. Han trodde också att sossarna tappar i sympati, just genom Mona Sahlin. Hon är inte populär bland arbetarkillar, menade han.

Mona Sahlin, tänkte jag, har hon verkligen sagt de ökända orden: "Jag hatar allt typiskt, genuint svenskt"?
På nätet hittade jag en annan som tvivlade på detta Mona-citat: Leif Haglund, den utomordentligt sympatiske sossen från Ystad. Denne man är så klok, så man kan inte förstå att han fortfarande är sosse. För som Churchill lite elakt sade; "Den som inte har varit socialist före 40 års ålder har inget hjärta och den som är socialist efter 40 har ingen hjärna".
Att Leif trots allt har hjärna framgår av hur väl han skriver, t.ex:"Debatt om flyktingpolitik omöjlig i Sverige".

Men det jag egentligen skulle berätta om hittade jag bland kommentarerna på Leifs blogg.
Där hittar man en oväntat bra analys av hur dagens sosseparti "stulits" från arbetarna av ett gäng kulturradikaler; Läs och njut! (hittas nästan längst ner) Låt mig citera:
"Det är vanligtvis inte arbetare som vill ha 'mångkultur', massinvandring, islam och radikal-feminism, det är inte eller de som anser att t.ex. HBT-frågor och Palestina-konflikten är enormt viktiga. Det är frågor som drivs av 'akademiker'-sossar, dvs. kulturradikala 'batiktanter', 'velourkillar' och 'AFA-sympatisörer', som nu är dominerande i partiet och media. Den vanlige arbetaren är ofta för långt ifrån dessa: kriminalitet och busliv skall bemötas med hårda tag inte 'tolerans', 'empati' och 'förståelse', i skolan skall det vara disciplin, ordning och reda inte flum och låtgå-attityd, man vill bo i relativt homogena svenska områden inte i 'mångkultur'-getton osv.

Socialdemokraterna är nu helt i händerna på kulturradikaler som 'stulit' partiet från arbetarna. Du må ha överväldigande majoriteten av arbetarna med dig, men du har garanterat partiet emot dig! Om inget görs blir snart Sverigedemokraterna det naturliga valet för arbetarna, de lägger sig ju till 'vänster' i ekonomiska frågor och till 'höger i moral och värderingsfrågor'." Författaren heter Roger Svensson.
Nej, jag måste ta ett citat till (karln är ju genialisk):
"Vad som händer när ett parti inte vill lyssna på vad väljarna tycker, och istället talar om vad de bör tycka, ser vi exempel på i Danmark. Där har Dansk Folkeparti tagit en stor del av arbetarrösterna och sossarna har krympt ihop rejält och förlorat makten. De har fått göra helt om från en socialdemokratisk politik av svensk modell och be om ursäkt för att de 'suttit i salonger och kallat folk rasister'."
Och jag kan bara instämma. Tack Roger Svensson!

Hur deppad jag är p.g.a. tillståndet i landet, så blir allt bättre när jag lyssnar till underbare Luke Kelly (RIP). T.ex. denna "Luke Kelly Tribute (Christy Moore)" på YouTube.

Läs även andra bloggares åsikter om Mona Sahlin, Leif Haglund, socialdemokraterna, Roger Svensson


Källa: Tankesmedjan Feminix (gästinlägg)

Inga kommentarer: