Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 14 februari 2009

Muslimer i Danmark: angrepp på religioner (läs islam) borde vara straffbart

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/12/muslimer-i-danmark-angrepp-pa-religioner-las-islam-borde-vara-straffbart/



Bloggen översätter texten rakt från danska, så märkliga ord, omvänd ordning, fel avslut och liknande beror således på Google translate:

Detta motsvarar hälften av de invandrare och ättlingar från muslimska länder i en undersökning av Statistiska Danmark har genomfört liberala tankesmedjan Cepos skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Chef för politiska Forskning Cepos, Geert Laier Christensen, tror att svaren i enkäten är oroande, och han konstaterar i synnerhet, av ättlingar till invandrare från muslimska länder anser att lagen bör skydda religion.

Någon överdriven motsägelse

De radikala integrationsordfører inte tycker att det är oroande att hälften av de invandrare, bland annat skulle förbjuda böcker och filmer som attack religion, medan nästan 80 procent av etniska danskar avvisa ett förbud.

“Skiljelinjen kommer att gå upp. Vi har sett Karen Jespersen’s utbrott under de senaste dagarna. Vissa människor har ett intresse av att skapa konstgjorda spänning. Är det något som inte gynnar sammanhållningen i Danmark, det är när vi försöker att fabricera motsättningar inte är verkliga präglar det dagliga livet i Danmark, säger Morten Østergaard och kräver teoretisk diskussion.

V: Demokratiska värden under press

Liberala politiska taleskvinna Inger Brus Berg, mening och vill att imamer och andra religiösa tjänst i den demokratiska skolan.

Mätningen visar att demokratiska värderingar är under press. Rätten att kritisera religiösa dogmer är en viktig del av yttrandefriheten och får vi aldrig kompromissa. Religionskritik är grundvalen för den moderna västerländska demokratierna. Om vi inte stå fast om demokratiska värden, riskerar vi att grunden för det västerländska samhället går framåt. Det skulle vara förödande, säger hon i ett pressmeddelande.

“Dyster siffra”

De senaste månaderna har Durban II konferensen, som hölls i april, orsakade debatt eftersom Organisationen för islamiska länder (OIC) vill bara behandla ras och religionskritik skriver Jyllands-Posten. Detta har lett till att flera länder hotar att stanna borta från konferensen i protest.

Integrationskonsulent Manu Sareen undertecknat en protest mot konferensen.

Han är inte förvånad över att i Danmark, många muslimer, vilket skulle förbjuda religionskritik.

Det är dystra siffror, men det bara bekräftar vad jag hör från unga ättlingar till invandrare. De är inriktade på att allt är bättre i föräldrarnas hem 6000 km bort, säger Sareen.

Om undersökningen:

2792 personer har svarat på huruvida lagen bör förbjuda filmer och böcker som angriper religion.

Ja, anser 50 procent. både invandrare och deras ättlingar.

Nej, säger 35 procent. av invandrare och 40 procent av deras avkomlingar

De borde lära sig mer om demokratiska värden

Invandrare borde lära sig mer om yttrandefrihet och demokratiska rättigheter. Integration är fel när hälften av invandrare och deras barn från muslimska länder är beredda att begränsa friheten av böcker och filmer som attackerar religionen.

Det säger Medhad Khattab, specialistläkare

Han har varit ordförande för integrationsrådet i Svendborg där han representerar liberala alliansen i stadsfullmäktige. Han är också med i rådet för etniska minoriteter, som ger råd till ministeriet för integration.

Jag kan förstå att invandrare säger detta, men jag håller inte med. Det bekräftar att integrationen fortsätter att släpa mycket. Vi har koncentrerat oss på invandrare att lära sig språk och bortse från kulturella och demokratiska integration. Det finns stort behov av att gå djupare och lära oss invandrare kulturella och demokratiska samspelet i det danska samhället, säger Khattab

Han är medveten om att skolor måste undervisa alla barn, etniska och danska invandrare till demokrati och ömsesidig respekt.

Men många kommuner sprida inte invandrarbarn mellan skolorna eller begränsar getton. Så problemen fortsätter, säger han.

TV2 2009-02-09

Jylllandsposten 2009-02-09 - Mera utförlig text

Jyllandsposten 2009-02-09

Pressrelease - Dansk folkeparti

Muslimer som är hatiska till yttrandefrihet skall antingen anpassa sig eller åka hem.

Dansk Folkepartis medlem av integrations och utbildningsutskottet Martin Henriksen kräver på Dansk Folkepartis vägnar att regeringen med bakgrund av en studie från tankesmedjan CEPOS (http://www.cepos.dk) som visar, att hälften av invandrare och deras ättlingar från muslimska länder vill ha ett förbud mot kritik av religion. Martin Henriksen kräver en handlingsplan från integrationsministern och utbildningsministern snarast möjligt.

- Jag vill säga det mycket tydligt till dessa människor. Om ni tror att allt är mycket bättre i Saudiarabien och Iran, eftersom man inte där får tala kritiskt om islam, så jag tror ärligt att man skall lämna Danmark och i stället bosätta sig i dessa länder, så att de kan känna vad det innebär att leva i ett land där det inte råder yttrandefrihet, eftersom det är vad dessa människor inte tycker om, säger Martin Henriksen.

Martin Henriksen konstaterar att studien visar att integrationen av muslimer har helt misslyckats.

- Det finns många anledningar till detta. Ett av de viktigaste är att det inte finns något intresse att integrera sig hos stora delar av denna grupp. En annan är att vi helt enkelt inte har ställt de grundläggande kraven för invandrare som kommer till Danmark, att de västerländska värderingarna om yttrandefrihet, demokrati, jämställdhet, etc. är inte förhandlingsbara. Politiskt korrekthet har förespeglat dessa människor och även oss själva, att de värden som utmärker de islamiska länderna är helt i linje med de värderingar som gäller i Danmark. Detta är fullständigt fel, säger Martin Henriksen.

- Det bör upprättas särskilda demokrati- och kulturkurser inom utbildningen som riktas till unga muslimer, och för de vuxna muslimerna skall kommuner har en skyldighet att ha demokratikurser relaterade till olika aktivitetsinsatser. Samma skyldighet skall gälla för företag med många muslimska anställda, som också måste lära sig den dansk demokrati och den danska kulturen, säger Martin Henriksen.

Dessa idéer kommer nu Martin Henriksen nu att framföra till både utbildningsministern och integrationsministern.

Dansk Folkeparti 2009-02-12

CEPOS - Undersökningen




Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: