Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 13 februari 2009

Marteus: Yttrandefrihet fungerar inte i en mångkultur

Ursprungsartikel:
http://rakryggad.blogspot.com/2009/02/marteus-yttrandefrihet-fungerar-inte-i.html


Så är hon i farten igen. Ann-Charlotte Marteus (Expressen), som bloggen tidigare skrivit om när hon ville förbjuda radioprogram med systemkritiska inslag, vill nu "sätta gränser" för vad myndighetspersoner – men även andra – får säga. Det är enskilda polismäns kommentarer om människorna bakom det senaste Rosengårdsupploppet som fått Marteus att vilja styra vad människor säger, frågar och påstår. Viktigt att komma ihåg är att förbudsmänniskor som Marteus alltid hittar nya företeelser att förbjuda och med det krympa människors frihet.

I sin artikel Sparka poliserna medger förvisso Marteus något som Rakryggad länge hävdat - yttrandefrihet kan inte existera i en mångkultur. Marteus skriver: "Den typ av helig yttrandefrihet som vi har i Sverige fungerar bara i ett homogent land där människor har så mycket gemensamt, så likriktade uppfattningar om rätt och fel, lämpligt och olämpligt, att självcensuren ändå sätter stadiga gränser."

Marteus lösning är dock den motsatta Rakryggads lösning: Begränsa yttrandefriheten.

Rakryggad förespråkar en nedmontering och utradering av det som idag betecknas som mångkultur. Vi ska bygga på det som genom historiens gång visat sig mest framgångsrikt över hela världen: en gemenskap baserad på en enhetlig och unison identitet i ett, så långt det är möjligt, odelat ursprung. Att komma ur den återvändsgränd Sverige och västvärlden klev in i på 60- och 70-talet görs genom att lyssna till nedärvd kunskap, inte en pubertal experimentell ideologi som fick oss fastkörda i aktuellt träsk.

Marteus föredrar att begränsa dig. Göra din värld och dina möjligheter, som upplyst och självständig individ, mindre. Precis som AFA, men med andra metoder. Kan Du acceptera detta?



Källa: Rakryggad (Medlem)

Inga kommentarer: