Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 13 februari 2009

Detta är Hamas rätta ansikte!

Ursprungsartikel:
http://antiislamism.blogspot.com/2009/02/detta-ar-hamas-ratta-ansikte.html


Amnesty kräver stopp för Hamas våld

"Har kidnappat och mördat palestinier som de anser har samarbetat med Israel"

Amnesty International uppmanar islamistiska Hamas att stoppa en hämndvåg som riktats mot kollaboratörer och kritiker i Gazakrigets spår.

Hamas säkerhetsstyrkor och milisgrupper har kidnappat och mördat palestinier som de ansåg ha samarbetat med Israel, fastslår människorättsorganisationen. Även motståndare och kritiker ska ha fallit offer för repressalierna både under och efter kriget.

Amnesty sände ett eget undersökningsteam till Gazaremsan som dokumenterade vittnesmål från ett antal offer, medicinska källor och ögonvittnen. Men många palestinier var enligt rapporten alltför rädda för att själva utsättas för repressalier för att våga prata öppet.

Minst två dussin män har skjutits ihjäl av Hamasmilis, medan många andra blivit skjutna i benen, enligt Amnestyrapporten.

Enligt vittnesmålen blev de flesta offren uppsökta i sina hem av maskerade och beväpnade män från Hamas säkerhetsstyrkor. De som inte sköts ihjäl och dumpades i folktomma områden, eller till och med i bårhuset på ett av Gazas sjukhus, utsattes för misshandel och tortyr. De fick knäskålar krossade eller tillfogades andra svåra skador som ger bestående handikapp.

Milismännen ska enligt rapporten inte ens ha dragit sig för att skjuta ihjäl landsmän som vårdades på sjukhus för krigsskador.

TT

Nu börjar verkligheten hinna ikapp Hamas. Innan Amnestys rapport, hade även UNRWA satt ned foten och stoppat tillförsel av bistånd till Gaza då Hamas bestulit UNRWA på de senasta transporterna av mat och förnödenheter. De har sedan försökt sälja detta vidare. Nu ska man veta det att UNRWA är i princip styrt av palestinier så detta är stort att de yttrar sig om problemen i Gaza och inte mellan Gaza och IDF som det handlat om tidigare.

Hur många står bakom Hamas nu kan man fråga sig när sanningen alltid kommer fram i ljuset? Det är många nu som biter sig på läppen och undrar hur de ska förklara sitt stöd till fullständigt vansinniga mördare tom på sin egna befolkning som de valda av.

Så vad säger du, Andreas Malm, är det inte dags för en reality check? Stöder du Hamas fortfarande så är du i princip rökt. Din trovärdighet är ju redan i botten men detta kan verkligen förstöra din karriär, inte mig emot.

Jag ser början till slutet för Hamas och det kommer att bli en glädjes dag för alla när Hamas slutligen utrotas.



Källa: Antiislamism (gästinlägg)

Inga kommentarer: