Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 9 februari 2009

Lars Ohly utmanar Mona Sahlin och kräver att de rödgröna ska gå till val på en generösare flyktingpolitik - Bloggen tycker annat

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/08/lars-ohly-utmanar-mona-sahlin-och-kraver-att-de-rodgrona-ska-ga-till-val-pa-en-generosare-flyktingpolitik-bloggen-tycker-annat/



“Men på en punkt klargör Lars Ohly nu att han vill ge väljarna ett snabbt besked. Det gäller asyl- och flyktingpolitiken, som genom åren orsakat heta konflikter i den rödgröna relationen.

Socialdemokraterna har ju gått väldigt långt i en restriktiv praktik, som inte stämt med deras allmänna ord om en generös och human flyktingpolitik. S och M har också under lång tid sett till att vi haft samma flyktingpolitik, oavsett valresultat.

Lars Ohly anser att oppositionen redan före valet ska ge garantier att en rödgrön regering tänker genomföra "tydliga och stora" förändringar när det gäller "flyktingars status och rätt i Sverige".

Vi har ett Migrationsverk som arbetar för att utvisa folk, som arbetar för att förhindra att folk får stanna, som till och med vid något tillfälle har firat avvisningar. Det där måste vi göra upp med.

Han tar det uppmärksammade fallet med en 17-årig flicka i Karlshamn som exempel. Enligt ett kritiserat beslut från Migrationsverket ska hon, tillsammans med den övriga familjen, avvisas till pappans hemland, trots att fadern är dömd för att ha misshandlat sin dotter.

Då inser man att något har gått väldigt grundläggande galet i den svenska flyktingpolitiken. En ny majoritet måste säga "Så här kan vi inte ha det". Ett sådant besked kan också fyllas med visst konkret innehåll, men alla detaljer kommer sannolikt inte att kunna lösas före valet, säger Lars Ohly.

Han är också redo att lyfta det tidigare kravet på en amnesti för papperslösa flyktingar, något som Socialdemokraterna motsätter sig.

Människor som inte har de fyra sista siffrorna i personnumret lever idag under helt orimliga förhållanden.

Och V-ledaren är optimistisk inför de stundande samtalen:

Vi kan redan nu se att socialdemokratin distanserar sig lite grann från det man kan kalla Barbro Holmberg-linjen, säger han med hänvisning till den förra migrationsministern.

-Även för MP är det viktigt med en mer generös flyktingpolitik vid en rödgrön valseger, förklarar Peter Eriksson.

Han har också noterat positiva signaler från S i riksdagen.”

SVD 2009-02-08

Kommentar

Tvärtom Lars Ohly & Rödgröna sörjan

  • 10.000 - 40.000 befinner sig illegalt i landet. De ska letas upp, en efter en, för snabb avvisning. England har just infört en hårdare modell vilket får flyktingsmugglarna att rata landet - till vår nackdel.
  • Införande av en restriktiv invandringspolitik, t.o.m intagningsstopp förordas i minst 5 år.
  • Utvisa samtliga kriminella element som har inkommen asylansökan samt de med PUT (hävande).
  • Avskaffa EBO-lagen. Anvisa kommuner att bosätta sig i. Förvägran medför indraget bidrag
  • Inför Svuren ed (enligt am. modell) ‘med handen på flaggan’ innan medborgarskap godkännes. Minst fem års prickfritt levende (belastningsregistret) innan det kommer på frågan.
  • Strama upp SFI - med uppföljningsrapportering av lärare till Skolverkets inspektörer. Elevskolkning medför indraget bidrag.
  • Samtliga friskolor, i synnerhet de muslimska, ska ha en tätare kontroll både gällande värderingar, följande av fastslagen skolplan, kontroll av antalet elever gentemot rapporterade sådana till skolverket, noggrann ekonomisk kontroll. Inga skolor ska vara ägda av stiftelser (vilka ej har insyn).
  • Allvarliga signaler på radikalisering, så som främjande/anstiftande, hatpredikan samt rent tvingande medför utvisning till sitt ursprungsland. Tecken på skamkultur medför utvisning av samtliga inblandade (familj, släkt, vänner) bortsett från det kvinnliga offret.

// Bloggen Politiskt Inkorrekt

Tipstack till MissSweden

      



Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: