Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 9 februari 2009

Fördomsfylld artikel i AB av fördomsfulla invandrare mfl.

Ursprungsartikel:
http://feeds.feedburner.com/~r/BefriaMedia/~3/535201990/fordomsfylld-artikel-i-ab-av.html



Aftonbladet publicerar en artikel av invandrartidningen Gringo's medarbetare.

Gringo menar att invandringspolitiken i Danmark är rasistisk. Skribenterna förklarar inte hur den skulle vara rasistisk, artikeln talar inte med ett enda ord om vilken invandringspolitik man har i Danmark. Istället försöker artikeln bara ytligt förmedla ungefär att alla danskar är rasister och skribenterna hoppas att Sverige inte blir likt Danmark.

I inledningen i artikeln skriver de att "En del säger att den danska så kallade invandrardebatten är mer öppen än den svenska. Att det finns saker man i Sverige "inte får säga"." Men sedan byter man ämne och talar om "den utbredda rasismen" i Danmark. De utvecklar inte hur debatten skiljer sig i Sverige och Danmark men mot slutet av artikeln skriver de att debatten i Danmark inte är öppen men den känns "snarare extremt låst".

Det är välkänt att man i Sverige inte ens har en debatt om invandring men debatten är ganska öppen i Danmark. Gringo som givetvis har ett egenintresse att försvara att invandring tillåts, försöker vinkla sanningen enbart för att de inte gillar den danska öppna debatten och deras mer begränsade invandring.

Gringo försöker smutskasta Danskar som är emot för stor invandring och de som talar ut om sanningar som Gringo inte tycker om. En fördom som Gringo vill förmedla ar att muslimska invandrare inte begår mer brott än allmänheten. Statistik talar tydligt om en kraftig överepresentation bland muslimska invandrare i många brottskategorier. Att öppet säga det som den danska rektorn säger kallar Gringo for "verbal attack". Gringo ogillar dessutom rektorns teori att muslimska unga hatar Danmark, det kallar Gringo for absurt. Det är inte absurt eftersom det är lätt att få det intrycket om man studerar vad de gör.

Aftonbladet har i samband med artikeln en poll med frågan "är Danmarks invandringspolitik avskräckande?" utan att man förklarar hur Danmarks invandringpolitk ser ut. Jag skulle förmodligen svara JA men den begränsade kännedom jag har om deras politik. Danmarks invandringspolitik är för mig avskräckande eftersom jag antar att den är alldeles för stor och har lett till mycket stora sociala problem i Danmark.

Om man som godsinnad och lättlurad medborgare tror pa artikeln, vilket man inte kan göra, så borde svaret på frågan bli, JA eftersom vi borde tycka att en rasistisk politik är avskräckande. Artikeln har ju misslyckats med sitt försök att visa en rasistisk politk, man har inte redovisat någon politik alls. Men svaret på frågan blev att 72 % tycker NEJ, deras politik är inte avskräckande. Det resultatet antyder inte att de som svarar är rasister, snarare att läsarna genomskådat vad artikeln försöker göra. Artikelskivarna är därmed genomskådade och icke trovärdiga vilket är enkelt att se. En liten poll om artikelns trovärdighet borde klara upp det. 

Aftonbladet glömde nämna att den tredje artikelskrivaren även han arbetar for Gringo, han presenterades bara som journalist i AB artikeln.

Det jag nyss skrev om i artikeln nedan var att om en tidning ska sätta ut en poll så måste den åtföljas av propaganda. Dvs om man vill lura läsarna, och det är just det som AB's artikel är ett exempel på. De kommer förmodligen aldrig publicera en rättelse om den Danska invandringspolitiken och ha en poll i samband med det. Det ligger inte i journalisternas natur att sprida sanningar och avslöja fördomar, det är bloggarnas uppgift. AB



Källa: Befria Media (medlem)

Inga kommentarer: