Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 11 februari 2009

Centerpartist gick hem i protest mot att SD bjudits in till presidiemöte

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/10/centerpartist-gick-hem-i-protest-mot-att-sd-bjudits-in-till-presidiemote/



I skånska Trelleborg, staden vid vattnet, har de lokala politikerna fått eksem av att SD existerar:

“Trots en överenskommelse efter valet inom alliansen att inte ge plats åt Sverigedemokraterna, har SD nu bjudits in till presidiemöten i tre nämnder.

I fastighetsnämnden gick förste vice ordförande Jan-Eric Anselmsson (C) hem när han såg att SD bjudits in.

Jag kan inte vara med när SD är med. Det handlar om att hålla överenskommelsen som vi gjorde efter valet, säger Jan-Eric Anselmsson. Kommunfullmäktige har ju också beslutat hur presidierna ska se ut.

Tommy Lindstedt (KD) är ordförande i fastighetsnämnden.

SD kommer inte att bjudas in mer. SD har varit med på två möten eftersom vi inte haft någon fastighetschef som kunnat informera dem. Nu har vi det igen, så nu bjuder jag inte in SD igen.

Efter valet beslöt kommunfullmäktige att nämndernas ledningar eller presidier skulle bestå av en ordförande från alliansen, en förste vice från alliansen samt en andre vice från Socialdemokraterna. Två gånger har SD försökt få insynsplatser i nämndernas presidier genom motioner till kommunfullmäktige. Men motionerna har fått avslag.

Trots det beslöt Lars Hemzelius (FP), ordförande i gymnasium- och
vuxenutbildningsnämnden, att bjuda in SD från och med i höstas.

Vi har hittills haft en handfull möten med SD inbjudna, säger Lars Hemzelius. SD sitter med och lyssnar och ställer frågor. Det fungerar bra. “

SDS 2009-02-10

Sossarna ryser av bara tanken: Ett närmande till SD

Detta kan bara tydas som ett närmande från alliansens sida till SD, menar Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborg.

Catherine Persson menar att det är udda att bara SD bjuds in till presidiemötena.

Det finns ju många partier i fullmäktige som inte är med i presidierna, säger hon.

Catherine Persson menar att SD nu bjuds in till presidiemötena i flera nämnder i kommunen innebär ett ökat inflytande för partiet.

Vi ville ta upp frågan om den politiska organisationen efter valet, men alliansen släppte inte in oss, säger hon. Så organisationen står bara för alliansen.

SDS 2009-02-10




Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: