Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 11 februari 2009

Annika Borg om Rosengård

Ursprungsartikel:
http://germundandersson.blogspot.com/2009/02/annika-borg-om-rosengard.html



Prästen Annika Borg har under många år, varit min favorittänkare i radioprogrammet "Tankar för dagen". En tid var det varje onsdag, men nu beklagligtvis mera sällan.

Annika är ofta aktuell som tyckare i olika frågor och jag kan bara konstatera att jag alltid har samma åsikter som hon ger uttryck för.

Klicka på rubriken och läs hela den Newsmill-artikel som jag citarar delar av här:

"Man skulle kunna tro att vi lever i en rasistisk förtryckarregim som ständigt kränker de mänskliga rättigheterna. Nu får vi väl ändå stå upp för vårt välfungerande demokratiska system, istället för att ständigt kritisera det sönder och samman, menar teol dr Annika Borg, som fått nog av den svenska masochismen."

"I ett demokratiskt samhälle måste särskilt skarpa ögon riktas mot poliskår, försvarets förehavanden och rättsväsendet, så långt är det alldeles riktigt.

Men är det inte märkligt att varenda gång ungdomar brukar våld mot polisen, så är det polisens eget fel, alternativt det svenska samhällets fel?"

"Vi borde skämmas som ständigt utmålar detta samhälle som helvetet på jorden.

Vi lever i ett bra land. Vi är humana och vill väl, ibland lite för väl, av grumliga skäl.

Att skolor brinner och att samhällets livsviktiga funktioner inte kan utföra sina uppdrag på grund av att de möts av våld, det är hot mot demokratin.

Ett större hot än vad vår poliskår är.

Nyamko Sabuni som stundtals tänker klart, tycker till.

Sydsvenskans artiklar

Juan Fonseca och de övriga dårfinkarna i den svenska kränkthetsmaffian håller på med underminering av vårt polisväsende.

Sätt Juan Fonseca, Mohammed Omar, Mehmet Kaplan, Mikael Olsson från radioprogrammet Konflikt och ytterligare några offerkramare mitt i Rosengård några dagar så kanske fjällen faller från deras dimmiga synfält.

Knäppgökar!




Källa: Germunds Blog (gästinlägg)

Inga kommentarer: