Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 29 november 2008

USA förhörde Islamiska Kulturföreningen

Ursprungsartikel:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/11/usa-frhrde-islamiska-kulturfreningen.html
Eftersom ockupationen av källarmoskén hos Islamiska Kulturföreningen fortsätter, finns det anledning att föra in lite annan fakta än det som framkommer i media. Intressant är däremot Sydsvenskans artikel som avslöjar att lokalbehovet egentligen inte är det sanna skälet till avhysningen av koranskolan:Lite oroande dock att stadsdelsordföranden i Rosengård, Andreas Konstantinides, erbjuder islamisterna nya lokaler i kommunala skolor. Detta har ju redan prövats för några år sedan på Rosengårdsskolan när en annan islamist med extrema åsikter och kontakter med al-Qaida som bevakas av polisen, tilläts driva koranskola och skrämma de muslimska barnen. Denne islamist blev utsparkad från Saudiarabien efter att al-Qaida börjat med bombdåd även där. Han har startat en egen muslimsk friskola längre upp i Sverige:
I
Bloggen Muslimska Friskolan stöder Sydsvenskans och Rosengårds stadsdelsordförande Andreas Konstantinides utsagor om att andra skäl ligger bakom. Det är allmänt känt sedan tidigare att Islamiska Kulturföreningen spridit extrema åsikter sedan tio år tillbaka.


Men bloggen Muslimska Friskolan har varit i kontakt med en källa inom polisen. Källan berättar att inte bara polisen i Sverige intresserat sig för Islamiska Kulturföreningen. I ett samarbete med USA har underrättelsetjänst därifrån kommit till Malmö och förhört olika personer från Islamiska Kulturföreningen. Detta spred panik bland de ansvariga för Islamiska Kulturföreningen.


Av någon anledning läckte det ut vilka fler personer som USA ville tala med hos Islamiska Kulturföreningen. Dessa personer är nu mycket rädda, förmodligen för att de har något att dölja. Källan inom polisen berättar att en av personerna i kretsen från Islamiska Kulturföreningen vet om att han står på USAs förhörslista. Därför har han nu flytt landet och befinner sig i Ungern. Enligt källan hos polisen rör förhören kopplingar mellan Islamiska Kulturföreningen och al-Qaida.

Källa: Muslimska friskolan (gästinlägg)

Inga kommentarer: