Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 3 september 2010

Läs SD:s valmanifest och tilläggsbudget för 2011

VALET 2010 Tidigare i dag presenterade Sverigedemokraterna sitt valmanifest med 99 av partiets viktigaste löften till väljarna inför valet den 19 september, samt tilläggsbudget för 2011. Fokus ligger på jobbskapande åtgärder och bekämpande av ungdomsarbetslösheten, samt på ett betydligt större svenskt ansvarstagande och engagemang för världens flyktingar.

Ladda hem

Valmanifest
Tilläggsbudget

Vad skriver media

DN: Skärper främlingsfientliga förslag. Partiet vill bland annat förbjuda heltäckande slöja på allmän plats.
Expressen: ”Jobben är valets viktigaste fråga”

Och så har vi då Ledarredaktionen på Expressen med Ann-Charlotte ”Jag är inte bitter” Marteus i spetsen, som inleder med rubriken ”Heja Sverige”:

Men, allvarligt, något har slagit ordentligt slint i den danska politiska debatten. Främlingshat och grova tillmälen, liknande de i vår texts inledning, har blivit normala. Och nu vill vissa politiker tydligen exportera en del av sitt hat till Sverige. Det är inte alls förvånande att Dansk folkeparti blev upprört över TV4:s kloka beslut att bojkotta Sverigedemokraternas valfilm. DF är ett främlingsfientligt parti. Det är inte heller förvånande att DF vill skicka valobservatörer till Sverige. De är rabiata. Det uppseendeväckande är att höga representanter för regeringspartierna, borgerliga Venstre och De konservative, gör gemensam sak med DF. Så långt har det alltså gått. Den kulturrasism som Dansk Folkeparti har spottat ur sig i decennier, har utvecklats till en epidemi. Den enda lilla trösten i det aktuella fallet är att den danska oppositionen inte skriker med. Även i Norge blåser obehagliga vindar. I går beklagade sig Fremskrittspartiets Per Willy Amundsen över svensk ”censur” av SD och sa att ”en förutsättning för att kalla sig en demokrati är att man har yttrandefrihet”.

Expressen Ledare

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: