Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 26 september 2010

Lars Ohly-Gör upp om flyktingpolitiken

De sju gamla riksdagspartierna bör göra upp om en gemensam flykting- och invandringspolitik för att markera avståndet till Sverigedemokraterna, föreslår vänsterledaren Lars Ohly. Genom en sådan uppgörelse skulle SD neutraliseras i riksdagsarbetet, tror han.

Ohly är kritisk till alliansregeringens flyktingpolitik, men säger till Dagens Nyheter att ingen av de sju partierna är i närheten av ”det främlingsfientliga parti som nu kommit in” i riksdagen. Väns­terpartiet varit oerhört kritiskt mot den borgerliga regeringens flyktingpolitik och att samma kritik även gällt tidigare socialdemokratiska regeringar.

Han tror att de övriga partierna kan vara intresserade av en överenskommelse eftersom invandringspolitiken och frågor om mänskliga rättigheter inte nödvändigtvis är blockskiljande. Initiativet bör dock komma från rege­ringsbildaren, menar han.

– Jag är övertygad om att Fredrik Reinfeldt är en oerhört övertygad antirasist. Han är inte på något sätt intresserad av att gå i den riktningen med sin politik. Han står för en usel politik, klassmässigt, regionalt, miljömässigt – men han är inte rasist eller främlingsfientlig. Vi är på samma sida.

DN – Ohly: Reinfeldt är en övertygad antirasistUrsprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: