Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 25 september 2010

JK friar SD påstods peka ut muslimer som hot

INGET ÅTAL Inför valet hade SD-kuriren en valspecial, nummer 87. Ett exemplar hamnade hos vänsterpartisten Eva Lindstedt i skånska Skurup. Men till skillnad från många andra som läste kuriren tyckte sig Lindstedt hitta hets mot muslimer och SS-kopplingar lite överallt – och polisanmälde. Det hade hon ingenting för.

- Det var riktig hets mot folkgrupp, rasistiska uttryck i hela numret. Det handlade om hets mot muslimer, men även andra människor. Det var riktigt så man mådde illa, sa Eva Lindstedt tidigare.

- Både text och bilder fick mig att tänka på de filmer som SS-män gick ut med i Tyskland.

Vänsterpartisten Eva Lindstedt polisanmälde SD-kuriren till Justitiekanslern för hets mot folkgrupp. Ansvarig utgivare för det aktuella numret är Karlskronapolitikern Richard Jomshof (SD) sa tidigare till Skånskan:

- Jag vet inte vad det är som skulle vara hets eller bryta mot lagstiftningen.

Jomshof sa också att Eva Lindstedts associationer till SS-propaganda under andra världskriget är något hon får stå för själv och att anklagelserna är helt befängda. Och Jomshof fick rätt. På onsdagen beslutades att en förundersökning inte kommer att inledas.

"Inte alla förnedrande eller nedsättande yttranden är att bedöma som hets mot folkgrupp. Även för sådana yttranden som av en bred allmänhet uppfattas som stötande eller missvisande finns ett vidsträckt utrymme." skriver JK i sitt beslut.

Över tio anmälningar mot Sverigedemokraterna har kommit in till JK under 2010. Inget av ärendena har lett till att en förundersökning har inletts.

Läs om familjen Vänster

PI har tidigare skrivit om familjen Vänster i skånska Skurup, där tre av familjens medlemmar innehar de tre första platserna på Vänsterpartiets lista till kommunvalet. Det är mamma Eva Lindstedt, dotter Felicia Hamzi och Evas sambo Leo Vukadin. Ytterligare en dotter, Rebecka, är bland annat med i Facebookgruppen: "Vi som tycker Israel skall bort…"

Artiklel 1
Artikel 2

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: