Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 26 september 2010

Intellektuellt bottennapp av NaturskyddsföreningenNär jag läste Politiskt Inkorrekt denna morgon så höll jag på att sätta kaffet i vrångstrupen. Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson gick tydligen ut på Naturskyddsföreningens blogg och uppmanade människor att inte rösta på Sverigedemokraterna. Bara det är anmärkningsvärt då naturskyddsföreningen skall vara politiskt obunden. När jag sedan läser vad Karlsson skriver i sin artikel blir det än värre. Läs och förundras över dessa rader av Karlsson.


Det florerar ett påstående att Sverigedemokraterna skulle ha en bra miljöpolitik. Det vet jag ganska litet om och Naturskyddsföreningen har inte granskat partiet, men jag vet att demokrati är en grundbult för ett långsiktigt effektivt miljöarbete. Därför kan Sverigedemokraternas miljöpolitik knappast vara bra. Även om partiet skulle ha världens bästa miljöpolitik skulle det inte förtjäna en röst, menar jag, eftersom vi kan rädda miljön utan att offra demokratin – alla dagens riksdagspartier vill mer på miljöområdet.


Mikael Karlsson har alltså inte "granskat partiet" men han vet att demokrati är en grundbult för ett långsiktigt bra miljöarbete. Karlsson verkar veta, utan att ha granskat partiet, att Sverigedemokraterna brister i demokrati. Man behöver inte ha studerat logik på universitetsnivå för att förstå det totala intellektuella moras som både Karlsson och andra drabbats av. Det är i själva verket Karlsson själv som agerar odemokratiskt genom att uppmana människor att inte rösta på just ett parti, detta utan att ens ha "granskat" partiet i fråga. I stället har Karlsson lyssnat på den hetspropaganda våra partiska tidningar spytt ut och som i princip inte innehållit ett ord av sanning. 


Jag kan inte förstå annat än att detta skadar Naturskyddsföreningen och det miljöarbete denna förening ägnar sig åt. I detta val var det nästan sex procent som röstade på SD. Om det nu vid nästa val blir 15 eller rent av 20 procent som röstar på SD så lär Naturskyddsföreningen ligga rätt dåligt till (räknar vi med de som blev skrämda av hetskampanjen mot SD så kanske partisympatierna redan nu ligger på uppemot 8 - 9 procent). Självklart kan Karlsson då göra en s.k. "pudel", men den får nog vara väldigt bra i sådana fall.

Länk Karlsson blogg

Länk PIUrsprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: