Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 31 juli 2010

Ytterligare en infantil debattartikel om invandring

FOLKPARTIET ”Vi behöver invandring för att klara välfärden.” Hur många gånger har ni hört den visan dom senaste åren? Jag gissar på att det rör sig om flera hundra. Trots en arbetslöshet på närmare tio procent, trots en bra bit över 100 000 arbetslösa med invandrarbakgrund, trots att det bevisligen tar mellan 7-10 år innan den genomsnittlige invandrare kommer i arbete och egen försörjning i Sverige, trots att hälften av de i vissa kretsar så fruktade pensionsavgångarna hos 40-talisterna redan är genomförda utan nämnvärd effekt på arbetsmarknaden, så framhärdar invandringsapologeterna i detta närmast sjukliga malande om ”välfärden måste räddas av invandring”.

Det är folkpartisterna Cecilia Malmström, EU-kommisionär, och Jasenko Selimovic som i en debattartikel i Göteborgsposten nu finner det lämpligt att profilera sig med en radda floskler, felaktiga premisser och analyser som grund för sin svamliga smörja. För precis som i det övervägande flertalet av detta slags artiklar verkar man ha extremt svårt med plus och minus. Man utgår helt enkelt från felaktiga förutsättningar och sedan skriver man en önskedröm.

För att en invandring skall kunna ha någon positiv påverkan på välfärden gäller det att invandraren bidrar med mer till samhället än vad han konsumerar. Hans sammanlagda skatteinbetalningar skall täcka alla kostnader samhället har för honom, och sedan skall där finnas ett överskott. Är det så vår invandring ser ut idag? Naturligtvis inte! Hur många tror att exempelvis en somalisk flerbarnsmamma någonsin skall kunna bidra till samhället i den utsträckning så det täcker dom kostnader hon ger upphov till?

Alltså, för att invandringen skall kunna påstås vara en ”räddare av välfärden” så krävs det att denna invandring inte ökar samhällets kostnader för exempelvis vård, skola och omsorg samt att den inte tränger undan arbetslösa som redan finns i Sverige, oavsett var de kommer från. Naturligtvis skall den invandrade snabbt komma i arbete, det är ju den första förutsättningen. Är det så idag? Nej, naturligtvis inte!

Artikeln nämner också, utan att leda detta i bevis, hur välgörande det är med folkförflyttningar och att det i alla tider inneburit en drivkraft för utveckling. Hur sant det är skulle ha varit intressant att fråga Romarriket som ju föll ihop på grund av germanernas vandringar och hunnernas utbredning västerut. För övrigt tror jag knappast att det Sverige upplever vad gällande ”folkförflyttning” någonsin tidigare ägt rum. En envägsflyttning av ett stort antal människor som vid ankomst till det nya landet i huvudsak lever av vad andra producerar, utan att bidra själva…

Nej, en dålig och förljugen artikel är det, och den saknar helt förankring i den verklighet vi idag lever i. En värld där ”flyktingar” får asyl utan att man vet vilka dom egentligen är, där man kan gömma sig tills man får tillstånd att stanna, en helt huvudlös anhöriginvandring där en ”flykting” snabbt kan multipliceras med både fem och tio, och så vidare. Är det den verkligheten som Malmström och Selimovic beskriver? Nej, naturligtvis inte!

Gustaf Janson




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: