Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 28 juli 2010

Sossar festade på skattebetalarnas bekostnad

SÖRMLAND I februari 2009 åkte en grupp på nio personer ur den Socialdemokratiska landstingsgruppen i Sörmland till Grönklitts Björnpark i Orsa för interna överläggningar. Det åts och framför allt dracks en hel del också. Notan fick skattebetalarna stå för.

Björnparken är inte bara ett populärt turistmål utan även tillhåll för konferensgäster. Man storhandlade på Ica Maxi vid två fillällen och hann med fyra krogbesök på lika många dagar. Alkohol finns med på tre av fyra krognotor och på den fjärde redovisas bara en klumpsumma. Dessutom hann man med tre besök på Systembolaget där för demokratin så livsviktiga saker som 31 flaskor öl, två trelitersboxar vin, en whisky, en kvarting konjak och en halv liter ägglikör införskaffades. Knappt 8 000 fick skattebetalarna punga ut med för dessa äventyr i sann socialdemokratisk anda.

Då landstinget är en alkoholfri arbetsplats kunde fakturan inte passera redovisningssystemet genom de sedvanliga kanalerna utan måste godkännas av landstingsstyrelsens ordförande. Jörgen Danielsson (S), som var med på resan, godkände sin egen räkning. På fakturan står ”övriga konferenskostnader (mat och förtäring)”. Att alkohol var inblandat ser man först om man begär ut faktureringsunderlaget. Räkningarna skickades till landstinget från Socialdemokraternas partidistrikt och attesterades av Danielsson och kontrasignerades av allianskamraten Ylva G Karlsson (MP), vilket innebär att hon gått igenom underlaget och godkänt det hela.

Danielsson är naturligtvis ångerfull då han konfronteras med det hela och påstår sig ha missat alkoholen då han ”signerar mängder av fakturor varje år”. Med tanke på mängden alkohol som införskaffades säger Danielsson att han inte är säker på om allt gick åt och att ”vi i Socialdemokratiska partiet är som vilka människor som helst och ibland dricker vi alkohol”.

Eskilstuna-Kuriren




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: