Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 31 juli 2010

Folkpartiet värvar SD-röster

Nyamko Sabuni är en av få politiker i Sverige som öppet tillåts kritisera invandringspolitiken eller islam. Nu är det alltså hon som fått ta debatten och bemöta anklagelserna om islamofobi. Bemötandet gör hon på DN-debatt idag under rubriken ”Finn fem fel!”.

Debattartikeln kommer som ett svar på den debattartikel undertecknad flera kända kristna ledare som i fredags även den publicerades på DN-debatt. Sven-Bernhard Fast generalsekreterare Sveriges Kristna råd, Carolina Krook biskop emeritus Svenska kyrkan, Peter Weiderud ordförande för Sveriges kristna socialdemokraters förbund och Karin Wiborn missionsföreståndare Svenska baptistsamfundet stod då gemensamt bakom en debattartikel med titeln ”Är vi beredda att älska juden och muslimen?”.

Alliansen har i omgångar även tidigare genom Folkpartiet försökt sig på att värva de invandringskritiska rösterna i Sverige, trots att samma parti tidigare i år propagerade för en ökad invandring och så sent som förra hösten uteslöt Stig Strandberg ur partiet efter att han kritiserat det politiska vänstervåldet mot bl.a Sverigedemokraterna. De här händelserna vill man av förklarliga skäl inte kännas vid idag, inte heller det faktum att Folkpartiets Mauricio Rojas är den enda riksdagsledamot som med hot tvingats i exil efter att han väckt politisk korrekt avsky för sin kritik av invandringspolitiken.

- Skribenterna försvarar "handskakningsdomen" och menar att mannen som vägrat skaka hand med en kvinnlig arbetsgivare inte gjorde något fel. Deras uppfattning är att mannens beteende är skyddat av religionsfriheten och därför bör accepteras, skriver Sabuni.

- Hur hade dessa företrädare för den kristna kyrkan agerat om mannens religion hade förbjudit honom skaka hand med svarta människor? Den tradition som mannen i fråga vill bevara och som skribenterna försvarar påminner om apart­heidsystemet, fortsätter hon sedan retoriskt.

Hyllningskören bland kommentarerna har heller inte låtit vänta på sig.

- Bra Nyamko!

- Precis så tycker jag med :)

- Mycket bra skrivet. Nyamko Sabuni är ett av de skäl som gör att jag kommer rösta på något av partierna i alliansen.

Det återstår att se om de svenska väljarna på valdagen hunnit glömma de brinnande bilarna och skolorna och
sväljer Nyamko Sabunis argument.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: