Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 31 juli 2010

Afrikanska gäng bakom dubbla personrån

I korsningen Slottsgatan-Godsgatan misshandlades och rånades en ensam man av tre män med afrikanskt utseende. Foto: Hitta.se

NORRKÖPING Inom loppet av en timma hade två män, oberoende av varandra, anmält att de blivit utsatta för personrån i centrala Norrköping. Polisen har nu gripit tre personer av afrikansk härkomst för det ena rånet, men söker fortfarande efter fyra andra, även de av afrikansk härkomst, som låg bakom det andra rånet.

Det var vid 14.15-tiden under måndagen som det första larmet inkom till polisen via ett vittne som såg tre män ge sig på en ensam man i korsningen Slottsgatan-Godsgatan i centrala Norrköping. De misshandlade honom och stal hans plånbok. Två av gärningsmänen flydde platsen samtidigt, medan den tredje sprang åt motsatt håll, uppger nt.se.

- Vittnet tog med sig brottsoffret i sin bil och följde efter de två männen som sprang tillsammans. När vi hittade igen dem hade även den tredje anslutit igen så vi grep alla på en gång, säger Björn Goding, stationsbefäl vid Norrköpingspolisen.

Den rånade blev bland annat sparkad mellan benen och fick föras till sjukhus på grund av svåra smärtor i underlivet.

Rånade 55-åring under knivhot

Under tiden som polisen åkte omkring och letade efter rånartrion, som enligt vittnet hade afrikanskt utseende och talade engelska, inkom ytterligare en anmälan om personrån i centrala Norrköping till polisen. Även i detta fall ska signalementet ha varit engelsktalande män med afrikanskt utseende. Denna gång var gärningsmännen fyra till antalet.

- Det var en man i femtiofemårsåldern som hade tagit ut pengar i en uttagsautomat på Drottningatan. När han gick hemåt blev han stoppad av två personer som frågade efter cigaretter. När han nekade ska ytterligare två män ha kommit fram, och en av dem ska ha visat upp en kviv. Han vågade inte annat än lämna över pengarna, säger Björn Goding.

Polisen har nu gripit de tre männen från det första rånet, men har ännu inte fått tag på de fyra skyldiga för det senare rånet på Drottninggatan. Det verkar alltså inte röra sig om samma män. Signalementen från femtioåringen var dessutom knapphändiga och polisen vädjar därför allmänheten om hjälp.

- Femtiofemåringen har lämnat väldigt knapphändiga vittnesuppgifter, så om någon var på plats i närheten av Djäkneparksskolan mellan 13:30 och 14:30 och såg något som kan vara intressant för utredningen tar vi emot tips på telefon 114 14, säger Björn Goding.

Länkar

nt.se
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: