Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 april 2010

Våldtog och högg ihjäl sin ex-fru med machete

DANMARK: En 27-årig tvåbarnsmor våldtogs av sin ex-make före eller efter att han högg ihjäl henne med en machete. Mannen som står åtalad för brottet är kvinnans 36-åriga ex-make, som härstammar från Tanzania. Han nekar till brott, enligt danska tidningen Ekstra Bladet.

Den 27-åriga kvinnan, som är mor till två flickor på ett och tre år, höggs ihjäl med åtskilliga stick och hugg från en brödkniv och en 40 cm lång machete som paret fått i bröllopsgåva. Kvinnan ströps även med en nätverkskabel.

Kvinnan skall ha blivit våldtagen både vaginalt och analt, enligt åklagaren. Däremot kan inte rättsläkarna med säkerhet slå fast om våldtäkten skedde före eller efter mordet.

Den 36-åriga mannen skall i polisförhör ha sagt att han inte kände till mordet. Däremot finns vittnen som pekar på annat. Mannen skall i ett telefonsamtal med en afrikansk vän ha erkänt tre timmar innan han anhölls att han hade mördat sin ex-fru med macheten.

Kvinnan skall ha lämnat mannen för att han hade varit otrogen. Han hotade flera gånger med att slå ihjäl henne och barnen. Han vägrade även att ta emot ett erbjudande från sina svärföräldrar om att få en enkelbiljett hem till Tanzania.

Paret träffades i Tanzania under år 2002 och blev förälskade, men den 36-åriga mannen kunde inte få uppehållstillstånd i Danmark så därför gifte de sig och bosatte sig i Malmö innan de flyttade till Danmark.

Klockan 15.30 den 26 oktober hörde grannarna skrik från lägenheten i Skovlyporten i Holte i Danmark. Kvinnan hittades senare av en granne i en blodpöl på golvet och på köksbordet låg både den blodiga macheten och kökskniven. Ex-maken anhölls i Köpenhamn sex timmar efter mordet.

Dom i ärendet faller på tisdag.

Länk:
EB – Voldtog eks-kone og dræbte hende

För kontakt med artikelförfattaren:
info@frianyheter.nu



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: