Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 29 april 2010

Nya upplopp: Rosengård brinner åter igen

Ikväll brinner det åter igen i Rosengård i Malmö där läget beskrivs som spänt. Det är vid den numera rikskända Shellmacken på Ramels väg ett släp sattes i brand på onsdagskvällen av ett ungdomsgäng. En bil sattes också i brand vid Preemmacken en bit bort. Varken polis eller räddningstjänst närmade sig platsen utan förstärkning till en början. Även stenkastning ska ha förekommit tidigare under eftermiddagen.

Enligt Torbjörn Krokström, inre befäl på räddningstjänsten syd, har också molotovocktails flugit genom luften. Han säger även att flera ungdomar barrikaderade sig med staket så att polisen inte kunde gå fram för att släcka elden. Polisen genonförde en s.k. särskild insats vilket innebär att förstärkning väntas in för att kunna ta sig fram i en större grupp. Ett 30-tal polisbilar fanns på plats.

Man har även satt eld på två cykelskjul vid Drömmarnas hus och dels vid idrottsplatsen vid Rosengårdsskolan. Det ska också ha brunnit i byggbodar i området. Senare kom också uppgifter om att ungdomar sköt raketer, sparkade på gatlampor och kastade sten och en träpall mot polisen. Bränder rapporteras från Kryddgårdsskolan.

Och ett vittne till Sydsvenskan säger vid 22.15-tiden att ett 20-tal satt upp stängsel för att ingen skulle kunna komma in i området. Polisen stod då i närheten vid rondellen och skickade folk en annan väg för att de inte skulle köra förbi.

SD:s främsta valarbetare har med andra ord påbörjat slutspurten inför valet.

Skånskan
SDS
Fåtalet bilder på PPPRESS



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: