Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 29 april 2010

Kriminella ungdomar får gratisresa till Nicaragua

Göteborgsposten rapporterar att tre till sex kriminella ungdomar från Biskopsgården och Lärjedalen skall få åka på gratisresa till det centralamerikanska landet Nicaragua där dom skall få bo hos polisfamiljer och arbeta som ”volontärer”.  Kommunen betalar cirka 200 000 kronor för en plats i Nicaragua under ett år. Då ingår boende och mat. Kommunen står också för flygbiljetter, vaccinationer och försäkringar. Ungdomarna får studiemedel och ska ha fickpengar.

Sociala resursnämnden röstade på onsdagseftermiddagen igenom beslutet. Moderaten Jan Hallberg, vice ordförande i kommunstyrelsen är dock kritisk till beslutet. han anser att liknande projekt lika gärna kan genomföras inom Sveriges gränser. Kostnaderna skulle alltså bli, vid sex deltagare, minst 1.2 miljoner kronor plus kostnader för flygbiljetter, vaccinationer, försäkringar, studiemedel och fickpengar. Vad kommunens skattebetelatare tycker om att belöna unga brottslingar med inbetalade skattemedel framgår inte av artikeln. Den minnesgode kan relatera detta till dom på 1990-talet förekommande ”värstingseglatserna” som också utformades som ”belöningar” till brottsbelastade ungdomar.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

1 kommentar:

Red. sa...

Det kan vara så att blir billigare att skicka dessa ungdomsgangsters till Nicaragua än att ha dem härjande på hemmaplan. Dessutom finns ju alltid möjligheten att de inte kan sköta sig (ingen högoddsare) utan blir inblandade i något skit i Nicaragua. Där är man troligen mindre tolerant mot gangsterfasoner än man är i mesiga Sverige. Om vi har tur retar de upp någon lokal gangster som löser problemet på sitt sätt...