Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 2 april 2010

Islam för mänskligheten framåt

Tyvärr så är detta inte något aprilskämt

Halshuggs för spådomar i tv

En libanesisk man som dömts till döden i Saudiarabien för häxkonster ska halshuggas den här veckan. Hans advokat uppmanar politiker och människorättsgrupper att ingripa.

– I går kväll fick vi nyheter via inofficiella kanaler om att Ali Sabat ska halshuggas inom 48 timmar, sade May el-Khansa, Sabats advokat i Beirut till AFP.

– Jag har sedan dess kontaktat libanesiska regeringstjänstemän, president Michel Sleiman och Libanons ambassadör i Saudiarabien för att hans fall ska överklagas.

Annons:

Sabat dömdes till döden i november förra året av en saudisk domstol för att ha utövat trolldom. Han greps i maj 2008 av den religiösa polisen i Medina dit han vallfärdat innan han skulle återvända till sitt hemland Libanon.

Skälet till att han greps var att han gett råd och uttalat spådomar i libanesisk tv, där han var värld för ett populärt tv-program.

Khansa sade att den libanesiske ambassadören i Saudiarabien varit i kontakt med Sabat och att någon från ambassaden besökt honom i hans fängelsecell under onsdagen.

Amnesty International är en av de rättsgrupper som oroar sig för Sabats fall.

– Ali Sabat tycks ha dömts enbart för att han fredligt utövat sin yttrandefrihet, sade Malcolm Smart, chef för Amnesty i Mellanöstern och Nordafrika.

Saudiarabien har ingen klar rättslig definition på häxkonst. Men horoskop och framtidsförutsägelser anses strida mot islam och domarna har frihet att avgöra vad som är lagbrott och att utdöma straffen.

I november 2007 halshöggs en egyptier som arbetade som farmaceut i Saudiarabien sedan han befunnits skyldig till svartkonst.

TT

Magi

Magi kan definieras som tillsynes kontroll över förutsättningar av naturens krafter genom inoverande ritualer av övernaturliga agenter, liksom en tro att man kan förändra naturen genom att använda vissa riter, formula och handlingar. Studien av naturens fenomen, traditionellt kallad ”vit” eller naturlig magi, utvecklades i västvärlden till vad som idag kallas för modern naturvetenskap. Skild från detta är ”svart magi” eller trolldom som är ett försök att använda eller framkalla naturens mäktiga krafter för personliga eller lömska orsaker. Termen häxkonster, spådom och svartkonster är några av dom termer som vanligen används när man refererar till magi och dess praktiserade. Häxkonst var benämningen på trolldom som praktiserades av en kvinna som var besatt av en demon. Spådom refererade till försöken att få övernaturliga inblickar i framtiden medan svartkonster eller kommunikation med dom döda var ett sätt att spå.I Arabiskan, skiljer man inte med termen ”Sihr” (magi) dom olika formerna av magi. Så den inkluderar trollkonst, häxkonst, spådom och svartkonst. Sihr definieras i Arabiskan som det som orsakas av det som är dolt eller av subtila krafter. T.ex. så rapporterades Profeten (saw) i en Hadeeth ha sagt ”Verkligen är en del former av tal magi.”[1] En vältalig karismatisk talare kan få det som är rätt att verka fel och vise versa. Så Profeten (saw) syftade på en del aspekter av det som en form av magi.

Magins verklighet
Det har blivit populärt att i modern tid förneka att magi har någon verklig grund alls. Populära historier om effekter av magi förklaras bort som ett resultat av oordning som masshysteri osv, och det påpekas att magi bara påverkar dom som tror på det. Magins lätthet förklaras som humbug baserat på en serie av illusioner och trick.

Trots att Islam förkastar effekten av besvärjelser och amuletter för att förhindra det dåliga och framkalla det som är bra, så erkänner den att en del aspekter av magi är verklig. Det är sant att mycket av den magi som är runt omkring oss idag är en produkt av trick som involverar hjälpanordningar som är utformade för att lura publiken. Men precis som med spåkunniga så finns det en del människor runt om i världen som praktiserar riktig magi som ett resultat av deras kontakt med Shayaateen (dom onda Jinnerna). Före vi tittar på Jinnerna och vad dom är kapabla till, så låt oss titta på bevisen ifrån Koranen och Sunnah som används som stöd för Islams position att erkänna att det finns en sanning i en magi. Ett sådant närmande till ämnet är viktigt, eftersom den ultimata måttstocken för vad som är sant och falskt inom Isalm finns i dessa två källor av gudomliga uppenbarelser till människan.

Läs vidare Islamguiden

Bekämpa magi med magi

Beheading in the Name of Islam

DN, SvD

Islamguiden

Liknande inlägg

  • Fördomar emot islam
  • Fan vilka fördomar ni har emot islam
  • I religion finns inget tvång
  • Gud är en partikel?
  • Relaterade inlägg tack vare Yet Another Related Posts Plugin.



    Ursprungsartikel
    Källa: Allahu Akbar (importerat inlägg)

    Inga kommentarer: