Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 april 2010

Flygbladen Immigrationsfakta inget brott

Åklagare Stina Westman i Umeå lägger nu ner förundersökningen om hets mot folkgrupp riktat mot Fria Nyheters fd skribent och Sverigedemokraten Henrik Agerhäll. Han kandiderar till kommunfullmäktige i Umeå samt till landstinget i Västerbotten.

Flygbladen, som titulerats ”Immigrationsfakta – samhällsinformation till hushåll och som hade en upplaga på omkring 3000 blad och delades ut i Umeå nattetid. Flygbladen innehöll fakta som inhämtats från olika svenska myndigheter och artiklar i media. Faktabladet som även finns i digital form har laddats ner i 10 000 -tals exemplar.

Efter en intervju i Västerbottens Kuriren med Henrik där han erkände att det var han som låg bakom flygbladen i Umeå har VK drivit denna fråga och de anser att flygbladen fick invandrare att framstå som analfabeter, knarkare och våldtäktsmän. JK och lokal åklagare delar dock inte VK syn på att detta är ett ”hetsbrott” och väljer att lägga ner utredningen.

Åklagaren hade bland annat att ta ställning till om ovanstående citat var hets mot folkgrupp

I USA har man under 2008 satsat på DNA-testning av afrikanska anhöriginvandrare, 80 procent visade sig vara bedragare – släktskap kunde ej fastslås" och "ett annat problem för många somalier att klara konkurrensen om jobben är att de är analfabeter" och " Skatteverket befarar att Sverige är på väg att bli ett europeiskt center för skenäktanskap.

Polisen skickade ärendet vidare till Justitiekanslern, JK, som efter utredning kom fram till att flygbladet inte var en tryckt skrift, varför det helt enkelt inte var ett ärende för JK och återremitterade detta till den lokala myndigheten i Umeå.

Artikelsamling om flygbladen

VK -Flygbladen inget brott med möjlighet att kommentera



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: